Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul Cioloş va primi, azi, votul Parlamentului
Guvernul Cioloş va primi, azi, votul Parlamentului

Guvernul Cioloş va primi, azi, votul Parlamentului

Cele două Camere se vor reuni azi pentru a dezbate lista şi programul de guvernare şi pentru a da votul de încredere al Legislativului.

Cu toate acestea, înainte de votul pentru cabinetul Cioloş, sociologul Vasile Dâncu mai trebuie să fie audiat de comisiile de specialitate, după ce ieri seară i s-a făcut rău, în timp ce premierul desemnat trebuie să vină cu o nouă propunere pentru portofoliul Justiţiei.

După mai bine de două ore de audieri în comisiile parlamentare, Cristina Guseth, ministru desemnat al Justiției în Guvernul Cioloș, a primit aviz pozitiv din partea aleșilor, urmând ca astăzi să depună jurământul. Dacian Cioloș a decis să retragă propunerea pentru Justiție. Decizia a fost luată în miez de noapte, după prestația dezastruoasă pe care aceasta a avut-o la audieri.

"Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel încrederea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarât sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineață voi inainta conducerii Parlamentului o nouă propunere", a scris Dacian Cioloș pe Facebook, după miezul nopții.