Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul cheamă cetățenii la consultări pe Bugetul pe 2016
Guvernul cheamă cetățenii la consultări pe Bugetul pe 2016

Guvernul cheamă cetățenii la consultări pe Bugetul pe 2016

Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC) a invitat societatea civilă la dezbaterea publică despre structura și prioritățile proiectului de Buget 2016, miercuri 9 decembrie a.c. între orele 14:00 - 16:00, la Palatul Victoria.

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, va prezenta bugetul pe anul 2016, la eveniment fiind invitați și ministrul Transporturilor – Dan Costescu, ministrul Fondurilor Europene – Aura Răducu și ministrul AgriculturiiAchim Irimescu.

"Pentru o discuție cât mai eficientă, rugăm organizațiile neguvernamentale și alte categorii de cetățeni, să transmită până marți, 8 decembrie 2015, ora 16:00 (prin completarea formularului de înscriere disponibil la adresahttps://goo.gl/d5CCgU ce include o secțiune pentru un material-sinteză de cel mult două pagini) propuneri concrete însoțite de argumente cu referire exclusiv la proiectul de buget pe 2016", a anunțat ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic pe Facebook. 

Formatul propus este următorul: 30 de minute – intervențiile inițiatorilor proiectului de Buget 2016 respectiv ale miniștrilor prezenți, 1 oră și 30 de minute – sesiune constând în susținerea punctelor de vedere de către participanții selectați (întrebările care nu beneficiază de prezența în sală a celor care le-au formulat, vor fi citite de către organizatori), în limita timpului alocat (3 minute/intervenție, având în vedere și pledoaria depusă anterior în scris, urmată de răspunsul aferent din partea Ministrului vizat).

În cadrul evenimentului o organizație/un cetățean va prezenta un singur punct de vedere/o singură întrebare, eventuale completări putând să fie supuse atenției în scris, prin materiale transmise prin e-mail. Orice persoană interesată este invitată să continue/să inițieze comunicarea cu Ministerul Finanțelor pe Buget 2016 și separat de această dezbatere.

Alături de persoanele care vor avea puncte de vedere transmise prin e-mail și susținute în dezbatere, vor putea participa, în limita locurilor disponibile din sală, persoane și reprezentanți ai organizațiilor dar fără intervenții, în scopul informării. Declarații, interviuri cu presa se vor putea realiza după eveniment, în afara spațiului dezbaterii publice.