Evenimentul Zilei > International > Guvernatorul palestinian al Ierusalimului a fost arestat de poliția israeliană
Guvernatorul palestinian al Ierusalimului a fost arestat de poliția israeliană

Guvernatorul palestinian al Ierusalimului a fost arestat de poliția israeliană

Forțele israeliene l-au reținut pe guvernatorul palestinian al Ierusalimului,Adnan Ghaith, într-un raid efectuat duminică în zori, în casa acestuia din cartierul Silwan, aflat în Ierusalimul de Est.

"Arestarea guvernatorului este doar un alt act din politica [Israelului] împotriva orașului ocupat, a locuitorilor săi și a locurilor sfinte", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului palestinian, Yousuf al-Mahmoud.

Forțele israeliene l-au reținut pe Ghaith într-un raid efectuat duminică în zori, în casa acestuia din cartierul Silwan, aflat în Ierusalimul de Est.
Armata israeliană nu a dat detalii despre motivul arestării guvernatorului.
Purtătorul de cuvânt al palestinienilor a acuzat autoritățile israeliene că "încearcă să-și impună hegemonia și să creeze impresia că deține controlul în Ierusalim."
"Ierusalimul reprezintă un simbol al existenței și al supraviețuirii în conștiința palestiniană, arabă și islamică" a declarat acesta.
Joia trecută, autoritățile israeliene i-au interzis lui Ghaith să intre în Cisiordania pentru o perioadă de șase luni.
Luna trecuta, guvernatorul Ierusalimului a fost arestat de forțele israeliene și închis timp de doua zile.
Orașul Ierusalim rămâne în centrul conflictului din Orientul Mijlociu, palestinienii sperând că Ierusalimul de Est – ocupat de Israel în 1967 – ar putea, la un moment dat, să devină capitala unui viitor stat palestinian.