Evenimentul Zilei > Politica > Nebunie totală în Guvern, Ministerul de Interne și PSD. Acuzații grave, demisii. ”E prietenul pedofililor”!
Nebunie totală în Guvern, Ministerul de Interne și PSD. Acuzații grave, demisii. ”E prietenul pedofililor”!

Nebunie totală în Guvern, Ministerul de Interne și PSD. Acuzații grave, demisii. ”E prietenul pedofililor”!

Mihail Tudose spune că a fost mințit de Carmen Dan și a verificat-o sunând comandantul unui serviciu secret. Martor ar fi fost un ziarist care, câteva minute mai târziu, îl numea pe unul dintre demnitari ”prietenul pedofililor”.

Situația de la Ministerul de Interne începe să semene cu o criză de nervi într-un spital de boli mintale, descrisă foarte bine acum ceva ani de Ion Iliescu: ” Pus astfel în lumină, ancorat in sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului”.

Ieri, ministrul Carmen Dan a propus demiterea șefului Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu, propunându-l ca înlocuitor, pe o perioadă de 6 luni, pe actualul împuternicit la comanda Direcției Generale Anticorupție, chestorul Cătălin Ioniță. Premierul nu a semnat imediat solicitarea făcută de Dan, preferând să îl cheme la raport pe Despescu.

În cursul dimineții, a apărut informația că Ioniță ar refuza poziția oferită, dar chiar înainte de ședința de Guvern, de la ora 13.00, pe posturile de știri a fost citit un comunicat atribuit Ministerului de Interne în care se spunea că Ioniță acceptă funcția și că este ”alături de ministru”.

În deschiderea ședinței, premierul Mihai Tudose a anunțat că i-a dat lui Despescu o săptămână să întocmească un raport asupra situației din Poliție după scandalul polițistului pedofil și că a aflat, ”pe surse”, că Ioniță nu vrea funcția.

Miercuri seară, la Antena 3, Tudose a spus că l-a sunat personal pe chestorul Cătălin Ioniță: ” "Pe canalele media se vehiculau diferite informații. (…) A auzit discuția domnul Bogdan Chirieac. Discuția a fost următoarea, reproduc aproape exact: bună ziua, sunt premierul. Domnule comisar, doriți această funcție? Răspunsul a fost exact așa: Domnule prim-ministru, permiteți să raportez. În cursul dimineții, m-am prezentat la doamna ministru cu un raport prin care refuz această funcție. De atunci, stau în antecameră, mi-a spus să aștept. Am insistat cu întrebarea. Nu doresc această funcție. Repet: domnul Bogdan Chirieac a auzit această discuție"

Interesant este că imediat după ce presa a fost scoasă din sala de ședințe, Bogdan Chirieac a intrat prin telefon la Antena 3 și a spus: ” Câtă vreme ministrul de Interne îi cere demisia șefului Poliției Române și prim-ministrul al Guvernului PSD, preferă să cauționeze nenorocirile din Poliție, doar pentru a da o palmă ministrul Carmen Dan, din acest moment e o ruptură evidentă, clară, între Mihai Tudose de la Băneasa și partidul de pe Kiseleff. Mai are cineva vreo îndoială în acest moment?”

În interviul de la Antena3, Mihai Tudose a mai spus și că: ” Nu mai am ce să lucrez cu un asemenea ministru de Interne care mă minte în halul acesta. A spus că e dispusă să demisioneze, eu i-am spus că o accept”.

Despre scandalul din Interne, Tudose a declarat: ” Am solicitat, de luni dimineață raportul oficial, care mi-a fost dat azi de dimineață. Lucrurile sunt complicate. I-am solicitat domnului Despescu ca, în maxim o săptămână, să vină cu două rapoarte: să prezinte vinovații, începând cu colegii care nu l-au recunoscut pe făptuitor, și până la șefii ierarhici. Ăștia trebuiau primii dați afară.

Nu am zis că refuz demiterea șefului Poliției, dar, hai, întâi să vedem cu ce vine. ”