Gucci, între modă şi crime

Gucci, între modă şi crime

Regizorul filmului „Gladiatorul“ va aduce pe marile ecrane istoria zbuciumată a casei de modă Gucci.

Regizorul filmului „Gladiatorul“, Ridley Scott, va aduce pe marile ecrane istoria casei italiene Gucci, o poveste despre bogăţie, femei frumoase şi haine scumpe, dar şi despre luptele pentru putere, intrigile şi crimele care au zguduit marele imperiu al modei italiene. Proiectul de film, al cărui titlu nu este cunosut încă, are în atenţie anii plini de glorie şi strălucire, dar şi de sălbăticie ai familiei de creatori de modă Gucci.

Povestea filmului se concentrează asupra lui Maurizio Gucci, nepotul fondatorului casei de modă, Guccio Gucci. Acesta din urmă, un comerciant italian, a înfiinţat casa Gucci în 1906, la Florenţa. Pe vremea aceea era vorba doar de un atelier care vindea călăreţilor diverse articole confecţionate din piele.

Afacerea s-a extins 30 de ani mai târziu, cu un nou magazin deschis la Roma şi o modestă diversificare a ofertei. Prin anii ’50, după moartea lui Guccio, marca îşi capătă renumele internaţional, iar compania, condusă de fiii fondatorului, deschide magazine în Londra, Paris şi New York, iar mai apoi în estul îndepărtat, la Hong Kong şi Tokyo.

Filmul urmăreşte schimbările din anii ’80, pe când Maurizio Gucci câştiga o luptă sângeroasă pentru conducerea a ceea ce devenise deja un imperiu financiar. Dar certurile în familia Gucci au izbucnit, de fapt, în anii ’80, când cei patru fii ai fondatorului au început să se războiască pentru moştenirea imperiului. Poveşti din vremea de glorie

Filmul, produs de Fox 2000, va transpune pe peliculă istoria familiei Gucci începând cu anii ’70-’80, înainte ca firma să fie influenţată negativ de conflictele interne. Prin anii ’70, compania se impunea pe piaţa internaţională cu un număr de 154 de buticuri şi un venit anual de 500 de milioane de dolari, iar printre clienţii săi se numărau vedete precum Audrey Hepburn, Jacqueline Onassis sau Grace Kelly.

Proiectul lui Scott este încă blocat de greva scenariştilor de la Hollywood, dar de îndată ce aceasta se va încheia, autorul Charles Randolph va scrie scenariul, anunţă revista americană „Variety“.

Totodată, presa internaţională se întreabă dacă Scott va apela şi în cazul acestei producţii la actorul său preferat, Russell Crowe, distribuit în mai multe dintre producţiile sale, printre care „Gladiatorul“, „Un an bun“ sau cel mai recent film al său, „American Gangster“.

DRAMĂ DE FAMILIE Ucis de propria soţie

După o perioadă de stagnare, conducerea companiei a fost preluată, la începutul anilor ’80, de Maurizio Gucci, unul dintre nepoţii lui Guccio, care avea câteva proiecte de relansare a mărcii şi l-a angajat, printre alţii, pe creatorul Tom Ford.

Astfel a început o nouă eră în istoria acestei mărci, având în vedere că Ford a reuşit să readucă linia „Gucci“ în atenţia iubitorilor de hautecouture din toată lumea, prin creaţiile sale moderne şi sexy.

Aflat în culmea succesului, Maurizio Gucci va fi răpus în 1995 de un glonţ, ucis chiar în locuinţa sa din Milano. Destinul său a fost curmat de un criminal profesionist. Responsabilă pentru brutalul act a fost însăşi soţia lui Maurizio, Patrizia Reggiani, care, până la condamnarea sa la 29 de ani de închisoare, a pledat ca nevinovată.

În anul 1993, marca „Gucci“, victimă a certurilor familiale şi confruntată, prin urmare, cu greutăţi financiare, a fost vândută unei corporaţii arabe din Bahrein, Investment Corporation. În prezent, marca Gucci aparţine companiei franceze Pinault-Printemps- Redoute, care deţine şi lanţul de magazine de lux „Printemps“.

Ne puteți urmări și pe Google News