Evenimentul ZileiActualitateGuardiola, pus la zid după eșecul cu Barca

Guardiola, pus la zid după eșecul cu Barca

Guardiola, pus la zid după eșecul cu Barca
Tehnicianul catalan a revenit, miercuri, pe „Camp Nou”, dar în calitate de oaspete. A plecat cu patru goluri primite de la fosta sa echipă, iar presa din Anglia l-a taxat

Fc Barcelona a surclasat, miercuri, Manchester City, scor 4-0, în grupele Ligii Campionilor. Pep Guardiola a revenit pe terenul care l-a consacrat atât ca jucător, cât și ca antrenor, la gruparea „blaugrana”, dar, de această dată, la cârma grupării engleze. Leo Messi a fost protagonistul unui hat-trick, iar Neymar a fost cel care a închis tabela pe „Camp Nou”. De ajuns, însă, pentru a-l umili pe Guardiola.

La finalul partidei, Pep a uimit când a declarat că City a controlat acest joc, dar și că scorul de miercuri nu a fost cel mai dur din carierea sa de tehnician. „Nu aceasta este cea mai grea înfrângere din cariera mea de antrenor. Cea mai dureroasă a fost în 2014, în calitate de antrenor al lui Bayern, când am pierdut cu Real (n.r. – 0-4). Barcelona te pedepsește la fiecare greșeală. Noi am controlat jocul, dar nu am fost eficienți la finalizare”, a mărturisit Pep.

Au găsit destule „bube”

Așa cum era de așteptat, jurnaliștii din Anglia l-au criticat pe Guardiola în urma dezas- t r u – lui de pe „Camp Nou”. Presa din Albion s-a legat de antrenorul lui City pentru transferul portarului Claudio Bravo (eliminat în jocul de miercuri), despre care spune că este un eșec total, de faptul că starul Sergio Aguero a prins doar 10 minute pe „Camp Nou”, deși are un rol decisiv în echipă.

Au continuat prin a nota slaba prestație a defensivei lui Pep, chiar dacă oficialii lui City au investit zeci de milioane de euro în acest compartiment. Tactica folosită de Guardiola a fost pusă, de asemenea, la zid, iar în ultimul rând, ziariștii condamnă lipsa unui jucător ce poate fi decisiv pe plan individual, atunci când echipa este în impas.


Accesează: