Este un proiect prin care, pentru a putea rezolva, în timp real, sesizările venite de la cetățeni, a fost organizată o echipă de voluntari care să le preia. „Grupul Consilierilor Civici” este creat la inițiativa Primarului Sectorului 3, Robert Negoiță (foto), cu sprijinul unor voluntari din sectorul său.

În acest moment „Grupul Consilierilor Civici” s-a extins, fiecare consilier având pagina de Facebook publică, pentru a putea primi cererile și sesizările cetățenilor. Grupul urmărește comunicarea mult mai facilă dintre Primărie și cetățeni, creșterea spiritului civic al locuitorilor și formarea unei comunități. Tot pentru a facilita comunicarea, din luna mai a acestui an, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a demarat o campanie de întâlniri cu cetățenii, pe care i-a invitat să prezinte problemele cu care se confruntă.

Dincolo de relația cetățean – instituție, Primăria Sectorului 3 a încurajat interacțiunea dintre proprii cetățeni, prin proiecte precum: Clubul Pensionarilor, spectacolele organizate în parcul IOR sau acțiunile de voluntariat pentru igienizarea zonei retrocedate în 2005 din parcul „Alexandru Ioan Cuza”.