Evenimentul Zilei > Justitie > GRUPAREA PROXENETELOR. Cum se practică prostituţia în centrul Bucureştiului
GRUPAREA PROXENETELOR. Cum se practică prostituţia în centrul Bucureştiului

GRUPAREA PROXENETELOR. Cum se practică prostituţia în centrul Bucureştiului

Năuă persoane au dat nas în nas, în această dimineaţă, cu poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale din Sectorul 3 şi din Poliţia Capitalei. Cinci dintre acestea sunt femei, acuzate de proxenetism.

Ofiţerii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai Serviciului Investigaţii Criminale din sectorul 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare, în această dimineaţă, nouă mandate de percheziţie, într-un dosar de proxenetism.

Anchetatorii spun că , în perioada aprilie – iunie a.c., un grup, format din cinci femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 25 şi 56 de ani au pus bazele unei „afeceri” care se derula în centrul Bucureştiului, mai exact în sectoarele 1 şi 3.

Proxenetele subînchiriau cinci apartamente, unde înlesneau unui număr de 13 femei practicarea prostituţiei, încasând pentru fiecare apartament suma de 150 de lei zilnic.

De asemenea, bănuiţii se implicau în racolarea clienţilor şi percepeau comision de 50% din sumele primite de la aceştia.

În timpul percheziţiilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile şi laptopuri, precum şi 5.200 de lei, despre care s-a stabilit că provine din comiterea faptei.

Şase persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor.