Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Ce spune grupa sanguină despre personalitatea dumneavoastră? Cu românul la psiholog
Ce spune grupa sanguină despre personalitatea dumneavoastră? Cu românul la psiholog

Ce spune grupa sanguină despre personalitatea dumneavoastră? Cu românul la psiholog

Descoperirea tipurilor de sânge în 1901 a fost considerată ca fiind unul dintre cele mai mari progrese din istoria medicală. Însă, în timp, s-au făcut multe studii și cercetări care oferă un profil destul de bine conturat al unui individ, având la bază strict grupa de sânge.

Așa se face că, în zilele noastre, grupa de sânge oferă informații despre personalitatea noastră, despre compatibilitatea în relații, despre starea de sănătate și riscurile de boli la care suntem supuși și chiar ce alimentație ni se potrivește.

Iată cele 4 grupe majore de sânge și ce ne spun ele despre personalitatea fiecăruia:

A

Persoanele care au grupa sanguină A sunt considerate persoane blânde, pline de compasiune, care pun interesele și nevoile celorlalți înaintea lor. Deși pot părea liniștiți în exterior, adesea suferă de tulburări interioare și anxietate.

Cele mai potrivite locuri de muncă sunt cele care nu necesită mult contact cu alte persoane, cum ar fi programatori, contabili, psihologi, scriitori sau bibliotecari.

Trăsături pozitive: conservatori, introvertiți, rezervați, răbdători, punctuali și perfecționiști.

Trăsături negative: obsesivi, încăpățânați, fricoși și singuratici. Compatibilitate: se potrivesc cu A sau cu AB.

B

Spre deosebire de tipul A, tipul B sunt mai activi, le place să fie înconjurați de oameni și să socializeze cât mai mult. Persoanele de tip B se bazează pe intuiția lor și au încredere în propria persoană.

Cele mai potrivite locuri de muncă: bucătar, creatori de modă, lider militar, prezentatori TV, jurnaliști, funcționari publici, sportivi de performanță.

Trăsături pozitive: creativi, pasionali, iubitor de animale, optimiști, flexibili, curioși

Trăsături negative: uită, iresponsabili și egoiști.

Compatibilitate: se potrivesc cu B și AB. Femeile coreene consideră că bărbații cu personalitate de tip B de sânge nu sunt potriviți pentru căsătorie, aceștia fiind considerați niște veritabili „Casanova”.

AB

Cei care au grupa sanguină AB iubesc libertatea, sunt oameni puternici și raționali. Ei nu se îngrijorează de lucrurile mici și, de obicei, își pot evalua provocările de viață fără ca emoțiile să îi împiedice. În ciuda dragostei lor pentru libertate și a gândirii lor independente, ei nu au probleme atunci când vine vorba de relații și sunt destul de populari.

Cele mai potrivite locuri de muncă: barman, avocat, judecători, profesor, reprezentant de vânzări, asistent social, șoferi.

Trăsături pozitive: spontani, raționali, sociabil, empatici, carismatici, diplomați, egocentrici.

Trăsături negative: critici, iresponsabili, indeciși, neiertători, timizi, „au două fețe”.

Compatibilitate: Se potrivesc cu AB și cu B. 0

Acest tip este descris ca fiind responsabil, practic, regulat conștient și organizat. Ei fac lideri excelenți și determinarea lor îi ajută să-și atingă obiectivele. În timp ce acestea sunt de obicei plăcute de alți oameni, sunt oarecum singuri și au nevoie de mult timp singuri. De obicei, tipul 0 este puternic din punct de vedere fizic și își poate construii o carieră de succes în sport.

Cele mai potrivite locuri de muncă sunt: bancher, politician, broker de investiții.

Trăsături pozitive: ambițioși, atletici, încredere în propria persoană, liderii naturali.

Trăsături negative: aroganți, lipsiți de empatie, insensibili, nemiloși, nu sunt punctuali.

Compatibilitate: în dragoste, ei sunt cei mai fericiți cu grupa 0 sau cu tipul AB (pare că tipul AB este cu adevărat norocos în dragoste).

 În Japonia, tipurile de sânge sunt considerate un indicator important al personalității unui individ. Este cunoscut sub numele de „teoria japoneză a personalității tipului de sânge”. Deși aparent neobișnuit pentru europeni, în Asia oamenii țin cont de grupele de sânge atunci când leagă prietenii și când își aleg jumătatea.