GROAZNIC. Un județ întreg fără permanență stomatologică. Ce fac reșițenii când îi dor măselele noaptea
- Georgeta Petrovici
- 13 ianuarie 2015, 11:31
Situație incredibilă în Caraș Severin. Reșițenii pe care îi apucă durerile de măsele noaptea nu au unde se trata, decât dacă se urcă în mașină și călătoresc 100 de kilometri, până la Timișoara. Nici în reședința de județ și nici în celelalte orașe nu există serviciu stomatologic de permanență.
Deși Consiliul Județean Caraș Severin a investit milioane de euro în Spitalul Județean din Reșița, fiind atrase inclusiv fonduri europene, spitalul nu a fost prevăzut și cu un cabinet stomatologic pentru urgențe.
Problema a fost ridicată și în plenul Consiliului Județean, de Lenuța Ciurel. “În perioada sărbătorilor de iarnă o cunoștință a avut nevoie de o intervenție, dar a putut să își rezolve problema pentru că nu a avut unde”, a spus consilierul județean. Managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Dumitru Secășan a explicat că Ministerul Sănătății nu aprobă deschiderea cabinetului, deși s-au făcut diligențe încă din 2010. “Am tratat acest subiect de acum patru ani de zile. Solicitarea noastră către Ministerul Sănătății, de înființare a unui centru stomatologic în cadrul UPU la Spitalul Județean, există, dar nu am am primit un răspuns favorabil în ceea ce privește modalitatea de angajare pe post unic sau alt tip. Am cerut cinci medici și 10 asistente. Avem dotarea necesară, dar repet avizul primit a fost negativ”, a declarat Secășan, citat de Express de Banat.
Județul Caraș Severin are o populație de 274.000 de locuitori, conform ultimului recensământ, din care 70.000 trăiesc în reședința de județ. Dacă au o problemă stomatologică pe timpul nopții, oamenii sunt obligați să meargă până la Timișoara ca să se trateze.