În afară de Grivco, ceilalți acționari ai Millenium Insurance Broker sunt, în prezent, Fundația "Dan Voiculescu" pentru Dezvoltarea României, cu 6,06% din acțiuni, CEO-ul companiei de brokeraj, Ștefan Prigoreanu (9,9%), și managerul general al acesteia, Camelia Isache (3,4%), potrivit profit.ro.

Grivco își va vinde participația de 80,6% la capitalul Millenium Insurance Broker unui număr de șase cumpărători persoane fizice, care urmează să achite în total pe acțiuni aproape 814.000 euro, potrivit documentelor Grivco.

Cea mai mare deținere va fi preluată de către Dorin Ivașcu, care urmează să cumpere 30% din acțiunile Millenium Insurance, cu aproape 303.000 euro. Ivașcu a fost succesiv, în perioada comunistă, director al filialelor companiei aeriene de stat Tarom din Libia, Singapore, Marea Britanie și New York, iar după Revoluție a înființat prima companie aeriană privată, Liniile Aeriene Române (LAR). În prezent, este acționar și director general la firmele Romanian Airport Services, care operează pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, și Regional Air Services, care prestează servicii de taxi aerian și deține aeroportul privat Tuzla din Constanța.

O participație de 17,5% la Millenium Insurance Broker va fi cumpărată de la Grivco cu aproape 177.000 euro de către Tudor Dimofte, în vârstă de 36 de ani, acționar și administrator la mai multe firme din sectorul imobiliar și logistic.

Tânărul om de afaceri din Constanța Vladimir Merlă, în vârstă de 27 de ani, va prelua de la Grivco tot 17,5% din Millenium Insurance, cu aceeași sumă. Vladimir Merlă este fiul mai cunoscutului businessman constănțean Radu Merlă, care în 2014 a preluat de la Rompetrol, prin firma Oil Depol Service, compania de colectare, tratare și neutralizare de deșuri periculoase Ecomaster Servicii Ecologice. Oil Depol Service a câștigat în 2013 un contract de 14,5 milioane dolari cu filiala locală a gigantului petrolier american ExxonMobil, pentru eliminarea deșeurilor rezultate din activitatea de foraj după gaze naturale din Marea Neagră.

Citiți continuarea aici.

 

Te-ar putea interesa și: