TENEBRELE din TRECUTUL premierului Grindeanu! Cartea DISPĂRUTĂ şi legătura APROPIATĂ cu un patron de VIDEOCHAT

TENEBRELE din TRECUTUL premierului Grindeanu! Cartea DISPĂRUTĂ şi legătura APROPIATĂ cu un patron de VIDEOCHAT

Cartea pe care premierul României, Sorin Grindeanu, susţine că a scris-o, rămîne de negăsit. O anchetă jurnalistică scoate la suprafaţă detalii necunoscute despre "Integrala Lebesque-Radon în raport cu o măsură complexă", cartea de matematică scoasă de Grindeanu la o editură obscură din judeţul Caransebeş.

La aproximativ 29 de ani, mai exact pe la începutul anilor 2000, Sorin Grindeanu publica o carte de cercetare ştiinţifică alături de tatăl său, profesorul de matematică Nicolae Grindeanu. 

Apărută şi în CV-ul premierului, cartea apărută sub egida editurii Ionescu, din Caransebeş,nu a fost niciodată de găsit în librării. După ce presa centrală a reclamat acest lucru, Sorin Grindeanu a ripostat cu două poze pe pagina personală de Facebook, coperţile I şi IV ale misterioasei lucrări. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Numai că ISBN-ul apărut pe coperta cărţii, care trebuie să fie unic, apare în dreptul altor două volume publicate la aceeaşi editură. Nu şi lucrarea în cauză.

Pentru început, demersul jurnalistic făcut de pressone.ro a început cu o solicitare la Biblioteca Naţionale de a căuta cartea mult rîvnită după ISBN. Numai că, surpriză! ISBN-ul este fals, răspunsul conducerii BN fiind mai mult decît grăitor - Vezi FACSIMIL.

ISBN-ul care apare pe coperta postată de Sorin Grindeanu pe Facebook este 973-8245-04-4. De menţionat că ISBN este acronimul de la International Standard Book Number. Mai exact, fiecare carte apărută la o editură acreditată deține un număr unic la nivel mondial. 

Numai că ISBN ul apărut pe coperta cărţii publicate de Sorin Grindeanu mai este atribuită altor două cărţi: una semnată de Filon Verca, un fost legionar care a decedat în 2012 şi una semnată de preotul Petru Itineanţu. 

"Ca să fie totul și mai confuz, Biblioteca Națională ne-a comunicat că Monografia are... două ISBN-uri.Unul apare pe coperta 4, iar celălalt se află pe pagina tehnică din interiorul volumului. Acesta din urmă este, ați ghicit, identic cu ISBN-ul presupusei cărți a premierului și cu ISBN-ul cărții lui Filon Verca", menţionează pressone.

Editura la care Sorin Grindeanu şi-a publicat lucrarea are un istoric tumultos, iar patronii legături strînse cu familia Grindeanu. Adrian Ionescu senior, care între timp a murit, este fondatorul firmei. Editura a fost preluată de fiul acestuia, însă a falimentat-o şi, prin urmare, a fost radiată. "Din câte îmi amintesc, tatăl a venit și a contactat editura", a spus Ionescu pentru pressone.ro la începutul lunii ianuarie. Ceea ce nu a spus micul întreprinzător este că în perioadă în care Grindeanu devenea autorul unei lucrări ştiinţifice el, Adrian Ionescu jr, era preşedinte al TSD Caransebeş, organizaţia de tineret a PSD-ului. Asta în timp ce filiala mare a partidului era condusă de tatăl lui Sorin Grindeanu. 

Ca povestea să fie şi mai complexă, Adrian Ionescu Junior, proprietarul unei firme denumite Maya Web Investiments și fost președinte TSD Caransebeș, era acuzat în 2013 că patrona un video-chat erotic, afacere desfășurată în Complexul Studențesc din Timișoara.

După acest scandal, el a demisionat din funcția de președinte al Ligii Tinerilor Întreprinzători Social-Democraţi Timiș și a rămas simplu membru PSD.