Greșelile pe care le fac cei mai mulți stăpâni de animale de companie

Greșelile pe care le fac cei mai mulți stăpâni de animale de companie

Ne dorim animale dar, de multe ori, nu știm cum să avem corect grijă de ele. Și mai grav, facem lucruri care le afectează dar nu știm că sunt greșite. Unele din faptele noastre le pot fi chiar fatale animalelor.

Nu e deloc așa simplu cum pare să ai animal de companie. Multe familii iau, pe lângă casă câini și pisici. Dar și alte animale devin ”membri ai familiei”. Specialiștii spun însă că acestea necesită tratament speciale. Un studiu publicat pe baza observațiilor veterinarilor, ne arată care sunt cele mai comune greșeli făcute de stăpânii animalelor de companie.

Un lucru important semnalat de specialiști: animalele nu trebuie să se joace doar cu noi, ci și cu alte animale. Evident, ca să le protejăm de pericole, le lăsăm să se joace doar cu ”prieteni vaccinați”. “Deși este important să țineți un cățel departe de zonele frecventate de câini cu antecedente de vaccinare necunoscute, cățelușii trebuie să întâlnească oameni și câini noi pentru a socializa corect”, atrage atenția dr. Christie Long, veterinar și șef de medicină veterinară la Modern Animal.

Ce nevoie speciale au câinii și pisicile

Ne puteți urmări și pe Google News

Este cunoscut faptul că pisicilor le place să fie curate. Ei bine, le place și să aibă o litieră curată. De fapt, e ușor de înțeles, și oamenilor le place să aibă o toaletă curată și îngrijită. Experții consideră că pisicile ar trebui să aibă mai multe litiere. Dacă cea către care se îndreaptă este murdară și nu are alternativă, pisica va găsi alt loc prin casă pentru a-și face nevoile. Sunteți deci sfătuiți să aveți mai multe litiere în casă și să le curățați zilnic.

Câinii și pisicile trebuie duși la frizer, la fel cum și noi, oamenii, mergem la coafor. Dacă animalele nu sunt îngrijite în mod regulat, atunci blana de la urechi poate deveni groasă. La fel stau lucrurile și în ce privește ”manichiura”.  Veterinarul Shelly Zacharias a explicat că, uitate netăiate, unghiile prea mari pot fi o sursă de durere și chiar o problemă medicală.

Aceste unghii pot schimba și unghiul natural în care câinele vostru stă în patru labe sau merge. Poate determina apariția artritei la membrele respective, pe termen lung.

Când trebuie să sunați veterinarul

Atunci când animalul dumneavoastră de companie vomită nu ar trebuie să ignorați acest lucru. Aceste vărsături pot fi simptomele unei probleme de sănătate mai grave. Cel mai indicat este să consultați de îndată un medic veterinar, nu să vă transformați voi în medici sau să cereți sfaturi de la prieteni, pe internet.

”Vomitatul nu este niciodată ceva normal pentru un animal. Și chiar dacă animalul vostru pare să se simtă bine, deși vomită, acest lucru ar trebui investigat”, mai spune dr. Long. Nu trebuie să vă considerați specialiști nici când e vorba de o boală.  Stăpânii nu ar trebui să le dea animalelor medicamentele lor, înainte de a consulta un veterinar. O doză prea mare ar putea fi fatală, iar una prea mică ar putea fi inutilă. Ceea ce se potrivește unei pisici nu e neparat bun pentru un cățel.

Animalele exotice, o grijă în plus

Un pește ori o șopârlă exotică par mai simplu de îngrijit pentru unii stăpâni noi. Veterinarii îi avertizează însă că mărimea animalului de companie nu are legătură cu efortul necesar îngrijirii lui. De ce nu este simplu? O șopârlă exotică sau un pește pot necesita aparatură specială pentru a supraviețui. De exemplu, aceste animale au nevoie de anumite condiții de temperatură și umiditate speciale.

Sursa: Insider