Greșeli grave când speli rufe. Se strică şi hainele, şi maşina de spălat

Greșeli grave când speli rufe. Se strică şi hainele, şi maşina de spălatCât detergent lichid se pune la o spălare. Sursa Foto: Arhiva EVZ

De la adăugarea a prea mult detergent până la introducerea greșită a șosetelor, iată tot ce faci greșit, potrivit experților.

Punerea în funcțiune a mașinii de spălat pare o sarcină ușoară, dar comitem multe greșeli fără să ne dăm seama. Experții au dezvăluit greșelile pe care tindem să le facem atunci când ne curățăm hainele și cum ne pot distruge hainele, dar și mașina de spălat.

1) Nu-ți închei fermoarul blugilor

Dacă vă puneți blugii într-o încărcătură mixtă fără să-i închideți cu fermoar, ați putea deteriora obiectele delicate. Atunci când hainele tale ies de la spălat cu rupturi, este posibil să fie din cauza fermoarelor deschise, care le rup, spun experții de la lanțul de electrocasnice AO. Noi preferăm să punem totul în mașina de spălat și să spălăm la rece. În acest fel, credem că hainele noastre sunt suficient de curate, nu se decolorează și nu se deteriorează. Dar acest lucru nu este adevărat.

2) Pui prea mult detergent

Dacă puneți o încărcătură de haine deosebit de murdare, ați putea crede că cu cât adăugați mai mult detergent, cu atât mai bine. Cu toate acestea, prea mult detergent sau detergent lichid poate deteriora țesătura și poate lăsa pete pe hainele tale preferate. De asemenea, reziduurile pot face ca mașina de spălat să miroasă urât și pot crea mici găuri în țesătură, care se vor transforma în cele din urmă în găuri mai mari.

3) Întotdeauna speli cu apă rece

De asemenea, preferăm să punem totul în mașina de spălat fără să facem distincții și, pentru orice eventualitate, să spălăm la rece. În acest fel, credem că hainele noastre sunt suficient de curate, nu se decolorează și nu se deteriorează. Dar acest lucru nu este adevărat.

„Apa rece nu este întotdeauna mai bună și poate spăla hainele prost sau poate lăsa mirosuri. Citiți etichetele, este posibil să se recomande folosirea apei călduțe. O bună regulă de bază este să folosiți întotdeauna cea mai ridicată temperatură pe care hainele dvs. o vor suporta, întrucât, în general, acestea se vor curăța mai bine în apă fierbinte", a declarat pentru The Washington Post Jenifir Provateare, care dezvoltă produse pentru industria mașinilor de spălat de 20 de ani.

4) Adaugi șosetele la sfârșit

Pentru a evita ca ele să se piardă la spălare, asigurați-vă că șosetele intră primele în tambur, chiar în spate, dacă puteți. Acest lucru le împiedică să se deplaseze înainte și să ajungă în garnitura de cauciuc, ieșind îmbibate, dar nu spălate corespunzător.

5) Supraîncărcarea cilindrului

A pune o încărcătură de haine în mașina de spălat poate părea o modalitate de a economisi timp și energie, dar nu este așa. Dacă hainele sunt prea strânse, nu există loc pentru ca apa și spuma să pătrundă, așa că vor ieși cu părțile murdare sau insuficient spălate. Dacă nu sunteți sigur ce înseamnă „prea mult”, luați în considerare dimensiunea tamburului. O ținută completă (șosete, lenjerie de corp, tricou, blugi și un cardigan) cântărește aproximativ un kilogram, așa că ar trebui să puneți echivalentul a opt ținute într-un cilindru de 8 kg.

În cazul prosoapelor, este puțin mai greu de calculat, dar în orice caz, întrebați-vă dacă există suficient spațiu în jurul părții superioare a cilindrului pentru a permite ca apa și detergentul să fie distribuite corect. Poate părea cea mai tentantă opțiune pentru a economisi timp și bani, dar spălările rapide sunt concepute doar pentru încărcături mici.

Ne puteți urmări și pe Google News