Greșeli banale care au dus la evenimente istorice semnificative! O cheie uitată ar fi putut salva viața a 1514 oameni!

Greșeli banale care au dus la evenimente istorice semnificative! O cheie uitată ar fi putut salva viața a 1514 oameni! Sursa: Facebook

Deși greșeala este recurentă în viața omului, unele erori au costat extrem de mult, asta pentru că au dus la schimbări majore ale istoriei. Unele, pe cât sunt de banale, pe atât de grave au fost consecințele lor.

Una dintre cele mai ciudate erori ale istoriei vizează Germania, care a ieșit învinsă din Primul Război Mondial, din cauza a ceea ce s-a numit „zvonul rusesc”. Asaltați de știrile conform cărora un milion de războinici cazaci ar fi atacat Frontul de Vest, germanii au ajuns să creadă că invazia rusă chiar e reală, dar nu ca efect al propagandei, ci după ce un portar german ar fi auzit niște soldați spunând că sunt din Ross-shire (o localitate istorică din Scoția). Portarul german a înțeles că soldații vin din Rusia, fapt pentru care și-a alertat superiorii.

Pentru asta, Germania și-a schimbat strategia de război, și, ulterior, l-a și pierdut.

Vânzarea de către ruși a Alaskăi, americanilor

În 1867, Rusia a vândut, Statelor Unite, Alaska, pentru suma de 7,2 milioane de dolari. Ceva mai târziu, rușii aflau că au vândut accesul la resurse naturale de miliarde de dolari, pentru că atât valora Alaska, de fapt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cheia care ar fi putut salva Titanicul

Ofițerul secund David Blair s-ar fi transferat de pe navă, chiar înainte de marea inaugurare. Din nefericire, acesta a luat cu el și cheia care deschidea zona binoclului de pe navă. Aisbergul care a lovit Titanic putea fi evitat, dacă cei de la bord ar fi putut accesa binoclul. În urma acestui eveniment tragic, 1514 persoane aflate la bordul navei și-au pierdut viața.

Mașini topite de un zgârie-nori

„Walkie-Talkie”, un bloc din Londra, a reflectat lumina Soarelui până când a topit caroseria mașinilor din apropiere. Clădirea avea un design concav, fapt pentru care a difuzat 20 de raze de lumină focalizate pe strada pe care fusese construită.

Profeția care nu s-a împlinit în anii ’80 din cauza unei greșeli de interpretare

Harold Lindsey este un evanghelist din Statele Unite ale Americii, scriitor creștin care a scris o serie de cărți apocaliptice ajunse foarte populare. El a susținut că a prezis cu succes inițierea zilei de judecată după Evanghelia lui Matei 24: 32-33, care spune:

„Învață acum această lecție din smochin – de îndată ce crengile sale devin fragede și ies frunzele, știi că vara este lângă.” Potrivit lui Lindsey, „renașterea Israelului ca națiune” din 1948 a reprezentat smochinul – iar generația crescută în această perioadă va fi martora celei de-a doua veniri a lui Iisus Hristos.

Scriitorul afirmase că „o generație biblică” se întinde pe o perioadă de 40 de ani și a sugerat că evenimentul se va produce la 40 de ani după 1948. Pentru că Iisus nu a revenit în 1988, autorul a fost criticat, dar F. Kenton Beshore, președintele Societății Biblice Mondiale, a dezvăluit că știe de ce această profeție nu s-a împlinit.