Greșeala pe care o fac toți posesorii de telefoane. Obiceiul care îți distruge aparatul înainte de vreme

Greșeala pe care o fac toți posesorii de telefoane. Obiceiul care îți distruge aparatul înainte de vreme Este posibil ca telefonul dvs. să vă asculte în secret. Sursa: arhiva EVZ

Foarte mulți dintre posesorii telefoanelor mobile nu știu cum să le utilizeze astfel încât să se bucure cât mai mult de ele. Mulți fac greșeli, din ignoranță, care scurtează durata de viață a acestor aparate și trebuie să le înlocuiască ori să le ducă în service pentru intervenții. Iar acest lucru este cu atât mai neplăcut cu cât mare parte dintre aceștia fac eforturi financiare destul de consistente pentru a-și achiziționa un telefon performant.

Mare parte dintre telefoanele mobile achiziționate se deteriorează și devin inutilizabile din cauza celor care le dețin. De multe ori aceștia nu știu cum să le utilizeze corect și să le protejeze astfel încât să le prelungească durata de viață. Iar cum dispozitivele performante, la modă, sunt din ce în ce mai scumpe, situația este foarte neplăcută.

Achiziția unuitelefon de ultimă generație, admirat de ceilalți prieteni, necesită o sumă importantă de bani, un efort destul de important. Mai ales atunci când cel ce și-l achiziționează nu este proprietarul unei comori sau a unui job care să-i aducă venituri peste medie.

În acest context, trebuie să știi, dacă deții un astfel de aparat, ce trebuie să faci, cum să-l îngrijești ca să-i prelungești durata de viață. Cel puțin până la apariția unui nou model.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști despre noul tău telefon mobil este cum se încarcă bateria. Acest lucru este foarte important și depășește simpla conectare a telefonului la un încărcător băgat într-o priză.

Cum îți poți proteja telefonul

O încărcare corectă te ajută să-l menții în viață o perioadă mai îndelungată de timp. Dar până să ajungem aici, este bine să știți că există o serie de aplicații care rulează în background și care consumă foarte multă energie. Iar acest lucru te va obliga să-ți încarci telefonul din ce în ce mai des, fapt ce va reduce durata de viață a acumulatorului.

„Aplicaţiile care rulează în background reprezintă unul dintre motive. Spre exemplu, dacă ai un Samsung, acolo ai un modul sau o aplicaţie integrată care îţi arată ce aplicaţie îţi consumă cel mai mult din baterie. Ar fi bine să opreşti aplicaţiile din background şi mai ales datele în background. Dacă nu ai nevoie de date în background, e bine să le oprim. Ele oricum vor funcţiona, spre exemplu dacă primeşti notificări pe WhatsApp, ele se vor activa automat”, a explicat Laurenţiu Matache, realizator 24 IT.

Cum se încarcă corect telefonul

Specialistul recomandă, primul rând ca telefonul să nu fie ținut lângă o sursă de căldură. Astfel, bateria va rămâne încărcată mai multă vreme. În al doilea rind nu trebuie să așteptați ca telefonul să se descarce de tot și nici nu trebuie să-l lăsați să se încarce în totalitate, până la 100%. Puneți-l în priză când atinge 20 – 40% nivelul de descărcare al acumulatorului și scoateți-l când ajunge la maxim 80 – 85%. În plus, lăsați-l să se încarce în voie, bătrânește.

„Protejează-ţi smartphone-ul de căldură. Bateria nu numai că se va descărca rapid, ci şi se va deteriora. Nu îl încărcaţi şi nu îl descărcaţi în totalitate. De la 20% la 40% minim descărcat până la 80-85% maxim încărcat. Încărcarea rapidă nu este bună pentru baterii. Atunci când nu aveţi nevoie de încărcare rapidă, nu vă grăbiţi, dezactivaţi acel mod de încărcare supercharge şi încărcaţi telefonul normal. Per total, bateria îşi poate creşte rezistenţa cu 50%”, a explicat Laurenţiu Matache, realizator 24 IT, conform impact.ro.

Cel mai bine este ca telefonul să fie încărcat pe timpul zile, pentru a nu-l uita în priză mai multe decât este necesar. iar pentru a menține bateria în stare bună de funcționare, este cel mai bine să-l închideți pe timpul încărcării sau să-l setați pe „Mod avion”.