Greșeala din bucătărie care îți umple casa de mirosuri neplăcute
- Andrei Pospai
- 18 februarie 2025, 07:37

În bucătărie, există foarte multe surse care vă pot umple casa de mirosuri neplăcute. Oalele și tigăile, în care sunt gătite preparatele, sunt, de asemenea, predispuse să rețină mirosurile. Grăsimea încărcată cu arome de mâncare se infiltrează în crăpăturile fine din pereții oalelor, devenind un adevărat coșmar pentru gospodine.
Marea greșeală este de a încerca să curățați grăsimea rămasă în oale doar cu detergentul de vase. Există, din fericire, multe soluții care vă pot scăpa de probleme.
Soluția cu coji de lămâie
Una dintre metode este aceea de a umple vasul cu apă rece. Apoi, trebuie puse câteva coji de lămâie. Compziția se lasă la fiert câteva minute, până dă în clocot. Astfel, apa fierbinte și acidul citric vor elimina mirosul neplăcut.
O altă soluție esre de a umple oala cu o treime cu apă. Apa se fierbe, de semenea, până la clocot. După oprirea focului, se presară în apă 2, 3 lingurițe de bicarbonat, apoi se pune un capac deasupra. Apa fierbinte și bicarbonatul vor neutraliza mirosul neplăcut de carne și grăsime arsă.

Oală. Sursa foto: arhiva EVZ
Cum dispar mirosurile de varză și de pește
Pentru a scăpa de mirosul de varză, oala trebuie frecată cu zaț de cafea. Apoi se lasă câteva minute plină cu apă clocotită și se presară o lingură de bicarbonat de sodiu alimentar, cu un capac deasupra.
Un alt miros neplăcut este cel de pește. Acesta poate fi îndepărtat cu câteva felii groase de cartof, lăsate la rumenit în vas. Tigaia poate fi curățată cu o pastă densă din apă caldă și praf de copt, apoi clătită din abundență cu apă fierbinte.
Iar mirosul persistent de borș și ceapă se elimină dacă se umple vasul cu apă și se lasă pe foc până dă în clocot. După singerea focului, se adaugă o linguriță de bicarbonat, se pune capacul și se lasă oala să stea cel puțin o jumătate de oră înainte de a o clăti.