Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Grecii îi dau clasă lui Trump! Iată ce surpriză năstrușnică le-au pregătit imigranților!
Grecii îi dau clasă lui Trump! Iată ce surpriză năstrușnică le-au pregătit imigranților!

Grecii îi dau clasă lui Trump! Iată ce surpriză năstrușnică le-au pregătit imigranților!

Supusă de vecinii turci unui atac cu „arma imigrației în masă”, abandonată de UE și amenințată de izbucnirea unor răscoale ale locuitorilor de pe insulele pline până la refuz de imigranți, Grecia începe să ia măsuri disperate.

Potrivit dailymail.co.uk, guvernul de la Atena are în vedere ridicarea unei bariere plutitoare cu o lungime de 2,7 kilometri în Marea Egee pentru a opri ambarcațiunile imigranților să ajungă în apropierea granițelor sale.

Bariera, care, conform planului, ar trebui să se ridice la 50 de centimetri deasupra apei și să fie semnalizată cu lumini intermitente,  ar urma să fie instalată în următoarele trei luni.

Ministerul Apărării a postat anunțul pe un site de achiziții publice și a invitat firmele private să liciteze pentru contractul a cărui valoare estimată se ridică la 500.000 de euro.

Din câte se pare, guvernul elen a găsit deja o firmă dispusă să se ocupe de amplasarea acestui obstacol maritim. Deocamdată nu se știe exact  unde va fi instalată bariera.

Mii de locuitori din insule au protestat săptămâna trecută și au cerut desființarea taberelor de imigranți supraaglomerate.

Turcia, care se află într-o dispută cu Grecia și Cipru cu privire la exploatarea rezervelor de hidrocarburi din Mediterana de Est, pare să se folosească din ce în ce mai puternic de imigranții aflați pe teritoriul său pentru a-și atinge  scopurile pe arena internațională sau pentru a le provoca probleme țărilor care i se opun.

Numărul din ce în ce mai mare de imigranți care pleacă din Turcia în ultimele luni, în ciuda acordului dintre UE și guvernul de la Ankara, este numai un exemplu despre modul în care Erdogan înțelege să acționeze.

Recent, mai mulți experți  au acuzat Turcia că stă în spatele atacului asupra site-urile mai multor instituții guvernamentale din Grecia și Irak.