Până acum, turiștii români care mergeau în Grecia cu mașina ar fi putut prezenta la frontiera dintre Bulgaria și Grecia, în Vama Kulata, un test negativ și totodată autoritățile din Grecia aveau posibilitatea să testeze aleatoriu, raid, alte persoane care intrau, însă, iată că au decis ca acum testările să se facă în cazul tuturor românilor care intră în Grecia.

Este o procedură scurtă, nu este o procedură de durată, însă această procedură implică după sine și o nouă regulă, și anume aceea că turiștii trebuie să meargă pentru 24 de ore la destinație și acolo trebuie să aștepte rezultatele testelor rapide, iar ulterior își pot continua vacanța sau nu.

Pentru Grecia, vizitele la spital şi la căminele de bătrâni sunt acum permise doar în cazuri excepţionale, în timp ce în baruri locurile sunt limitate pentru a se evita aglomerarea. În acest timp, clienţii în picioare, chiar dacă stau afară, nu vor mai fi serviţi, potrivit noilor reguli emise de autorităţi.

Nerespectarea regulilor ar putea conduce la o amendă de 150 de euro (176 dolari).Românii care doresc să treacă granița să fie retestați pentru coronavirus. Asta numai după ce aceștia au prezentat la vamă un test negativ pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Canalele de televiziune greceşti au anunţat numeroase controale ale poliţiei în pub-uri şi în transportul public. Săptămâna trecută, guvernul a extins obligaţia de a purta masca incluzând magazinele şi transportul public.

În ultimele zile, numărul infecţiilor cu coronavirus a crescut constant. Miercuri au fost raportate 57 de noi cazuri. O zi mai târziu, numărul lor a fost de 65. Vineri au fost înregistrate 78.

În ultimele săptămâni, nepăsarea a fost observată în rândul populaţiei în Grecia, unde rata de infectare este scăzută în comparaţie cu alte ţări.

Grecia a înregistrat până în prezent 206 decese de coronavirus. În raport cu populaţia de 10,5 milioane de locuitori, acesta este unul dintre cele mai scăzute bilanţuri din Europa.