Grecia aplică o strategie inedită împotriva celor care refuză vaccinarea împotriva Covid-19

Grecia aplică o strategie inedită împotriva celor care refuză vaccinarea împotriva Covid-19 Panică la o stație de metrou din Barcelona. Sursă foto: Pixabay

Din cauza numărului-record de cazuri noi de Covid-19, autoritățile din Grecia au anunțat marți că persoanele nevaccinate trebuie să prezinte teste PCR sau antigen negative pentru a avea acces în instituţiile publice, magazine sau bănci. Conform informațiilor Ministerului Sănătăţii, măsură intră în vigoare de sâmbătă.

Autoritățile din Grecia anunță măsuri

Sursa citată a mai transmis că sunt vizați atât angajaţii din sectorul privat din Grecia, cât și cei din sectorul public care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19. Cei care fac parte din aceste categorii trebuie să prezinte de două ori pe săptămână teste (test PCR sau test antigen) negative de Covid-19.

Atenție! Costurile acestor teste vor fi suportate de fiecare angajat, nu de angajator. În același context, s-a mai anunțat că amenzile pentru magazinele şi restaurantele care nu respectă măsurile impuse de guvern au fost dublate. Astfel, proprietarii acestor pot plătit amenzi de 5.000 de euro.

„Principala noastră armă împotriva pandemiei este vaccinul″, a fost mesajul lansat de ministrul sănătăţii, Thanos Plevris. El a recomandat ca toate persoanele care au primit ultima doză de vaccin în urmă cu 6 luni să meargă să facă a treia doză de vaccin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu vaccinarea, Grecia este sub media din UE

Până la ora redactării acestei știri, 63% din populaţia Greciei era complet vaccinată împotriva Covid-19. Amintim că în Grecia au fost înregistrate marţi 6.700 de noi cazuri de Covid-19, teribila boală infecțioasă care a lovit planeta.

foto: pixabay.com

A fost un nou record de la începutul pandemiei, după cel de luni, zi în care au fost înregistrate 5.449 de noi cazuri de Covid-19. Un alt apel pentru vaccinarea împotriva Covid-19 a fost lansat de Giannis Oikonomou, un purtător de cuvânt al guvernului: „Nu am terminat încă cu Covid-19. Atât timp cât există persoane nevaccinate, virusul găseşte terenul potrivit pentru a se răspândi.

Deplângem pierderea de vieţi omeneşti din cauza nevaccinării, iar acest lucru nu poate şi nu ar trebui să continue.″ 60,5% dintre greci sunt vaccinaţi antiCovid-19. Această rată de vaccinare este sub media Uniunii Europene (64,7%). Amintim că marți, 2 noiembrie 2021, s-a confirmat că pandemia de coronavirus a provocat moartea a peste cinci milioane de persoane în toată lumea.