„În calitate de depozitar şi constructor al Indexului Operelor Plagiate în România, în calitate de primă instituţie a societăţii civile specializate şi calificate în identificarea şi publicarea operelor plagiate, confirmăm că la sesizarea presei am realizat documentarea şi constatarea faptică a suspiciunii de plagiat multiplu realizat în lucrarea Kovesi Laura Codruţa, „Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”. Conducător ştiinţific: Prof.univ.dr.Viorel Paşca. Timişoara: Universitatea de vest. 2011. Rezultatele analizei ar fi urmat să fie incluse în Indexul Operelor Plagiate de la adresa www.plagiate.ro în luna octombrie 2016”, se arată întrun comunicat postat de GRAUR pe site-ul plagiate.ro.

GRAUR menţionează trei opere din care ar fi fost preluate paragrafe fără citare: „Menţionăm că plagiatul are ca opere autentice preluate în mod uzual fără citare şi delimitare a paragrafelor preluate precum şi prin preluare fără prelucrare personal”.

Ghiţă spune că era prieten cu Kovesi în 2012

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat marţi la sediul Parchetului General, susţinând că depune un autodenunţ în care arată că el şi mai mulţi demnitari ai statului român au falsificat şi măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în teza de doctorat.

Sebastian Ghiţă a declarat ieri, într-un interviu pentru Ziare.com, că era prieten cu Kovesi în 2012 când a participat la măsluirea raportului: „Având o relaţie foarte apropiată cu doamna Kovesi, fiind practic prieteni la vremea aceea, şi dânsa temându-se de un potenţial rezultat negativ al comisiei tehnice, vorbind în mai multe rânduri cu dânsa şi eu cunoscându-i pe cei care se ocupau de întocmirea raportului tehnic, am convenit ca împreuna cu ceilalţi să avem grija ca raportul să fie pozitiv”.

Marți seară, șefa DNA a transmis un comunicat de presă în care precizează că lucrarea îi aparține în totalitate și că nu a plagiat.