Grădina Shazdeh din Iran, o oază verde uimitoare în mijlocul deșertului

Grădina Shazdeh din Iran, o oază verde uimitoare în mijlocul deșertuluiSursa foto: Facebook/ Architecture Hub

Grădina Shazdeh din Iran, denumită și Grădina Prințului, este o grădină surprinzător de vastă din punct de vedere al vegetației și al fântânilor cu apă, în ciuda faptului că este înconjurată de un deșert uscat.

Grădina Shazdeh a fost construită la sfârșitul secolului XIX

Locul este o grădină istorică persană care a fost construită de Dinastia Qajar la sfârșitul secolului al XIX-lea. Este situată în provincia Kerman, la aproximativ șase kilometri distanță de orașul Mahan.

Complexul dreptunghiular este înconjurat de ziduri de piatră care au rolul de a proteja paradisul luxuriant care se află în interior de deșertul aspru care se află în jurul său. Când este privită de sus, Grădina Shazdeh pare a fi o oază caldă și primitoare în mijlocul unei mări uscate.

Locurile unice sunt cele care aduc mii de oameni în această locație în fiecare an.

Aceasta este dotată cu cinci fântâni de apă remarcabile, care sunt alimentate prin metoda Qanat, care presupune transportul apei dintr-un puț printr-un apeduct subteran.

Grădina Shazdeh Iran

Sursa foto: Facebook/ Traces of History and Archeology and Art

A fost desemnată în Patrimoniul Mondial UNESCO

Din 2011, Grădina Shazdeh a fost desemnată ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, ceea ce o face o destinație foarte apreciată de turiștii din întreaga lume.

Arhitectura impresionantă, fântânile de apă și iazurile primitoare și vegetația înverzită care acoperă o suprafață totală de 5,5 hectare sunt toate caracteristici care pot fi găsite în această zonă.

Grădina Shazdeh

Sursa foto: odditycentral.com

Un diamant care strălucește în mijlocul deșertului este unul dintre modurile în care a fost descrisă grădina Shazdeh, potrivit odditycentral.com.

Ne puteți urmări și pe Google News