Evenimentul Zilei > Actualitate > Vă puteți face o grădină oriunde cu aceste simple idei de amenajare
Vă puteți face o grădină oriunde cu aceste simple idei de amenajare

Vă puteți face o grădină oriunde cu aceste simple idei de amenajare

Nu e nevoie să spargeți betonul pentru o porție de grădinăși nici nu trebuie să achiziționați zeci de ghivece. Nu trebuie nici să vă faceți griji pentru plante și flori la finalul sezonului cald. Există o soluție utilă și ingenioasă de a vă realiza un mic spațiu verde direct pe ciment, cât și mobil, astfel încât îl puteți muta chiar și în interiorul casei, dacă spațiul vă permite.

Avantajul unui spațiu verde este nu doar estetic, ci și benefic pentru sănătate. Dacă doriți mai multă natură în locuința sau pe terasa dumneavoastră, tot ce trebuie să faceți este să confecționați o structură din lemn, pentru grădină mobilă, ori o structură din cărămizi goale, de tip gard, pentru a realiza un perete de flori.

Structura de lemn poate fi realizată cu ușurință fără a urma un tipar, plasând doar câteva rame de lemn căptușite una peste cealaltă. Baza poate avea susținerea și mobilitatea unor roți de mobilier dotate și cu piedică – care vă va ajuta să mutați aranjamentul pe o terasă închisă sau pe un balcon la finalul sezonului cald. În acest suport puteți planta flori care nu au rădăcini lungi și care nu necesită foarte multă apă: panseluțe, sporul casei etc.

Pentru a realiza un perete fals din cărămidă cu suport pentru flori aveți nevoie de ghidajul unui meșter. În primul rând, cărămida goală, de tip gard, se cimentează și se finisează (finisajul poate fi realizat și cu vopsea clasică).

Apoi se izolează golurile unde se vor așeza flori curgătoare sau orice fel de plantă pe care ați ține-o și într-un ghiveci. Izolarea se poate face cu folie de plastic sau cu material cauciucat. De asemenea, în golurile cărămizilor se pot pune ghivece, pentru a fi mai ușor de mutat florile în sezonul rece.

 

Ea ne ferește casa de țânțari și de alte insecte

Țânțari, muște și păianjeni, insectele care vin la pachet cu vremea frumoasă de afară și care uneori ne dau bătăi de cap. Dacă dezinsecția sau plasele nu fac față, puteți încerca și metoda naturală de a scăpa de sâcâitoarele insecte.

Plantați la intrările casei Iarbă de Lămâie, cunoscută și sub denumirea de „Lemon grass”. Mirosul ei specific, de lămâie, este respingător doar pentru vietățile menționate și dă un aspect foarte plăcut locuinței. Iarba de Lămâie crește foarte repede și mult în înălțime, astfel că poate fi folosită și ca paravan natural penru zonele în care doriți mai multă intimitate.

În terapia cu arome, uleiul esențial al acestei plante este utilizat îndeosebi pentru curățarea tenului gras sau pentru tratarea tenului acneic, având efect antibacterian și calmant.