Lumea sportului traversează o perioadă dură. Fostul mare portar al naționalei Angliei, Gordon Banks, a murit la vârsta de 81 de ani.

Cu toate că întreaga sa carieră a fost încununată de succes, acesta a rămas în memoria admiratorilor fotbalului în timpul Campionatului mondial din 1970. Acesta a avut cea mai spectaculoasă intervenție în fața marelui Pele.

Brazilia și Anglia au făcut parte din Grupa 3, în care se mai aflau România şi Cehoslovacia: „În confruntarea cu ţara noastră, Anglia s-a impus cu scorul de 1-0, prin reuşita lui Hurst. România părăsea din faza grupelor competiţia, în timp ce Anglia mergea mai departe, dar era trimisă acasă de Germania de Vest, în prima fază eliminatorie. Pentru performanţele de la naţională şi cele de la echipele de club, Banks a fost inclus într-un club select, al celor mai valoroşi portari ai secolului XX. În plus, a fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic.”, potrivit RTNews.

Povestea de viață a fostului portar a fost fascinantă.  În anul 1972, la scurtă vreme după un accident rutier, acesta şi-a pierdut vederea la un ochi, dar asta nu l-a oprit să practice sportul pe care l-a iubit atât de mult. S-a retras abia în 1978, atunci când era legitimat la Fort Lauderdale Strikers, din SUA. 

Gordon Banks a cucerit Cupa Mondială în 1966.