Evenimentul Zilei > Monden > Gina Patrichi, o viață personală ca în Cenușăreasa
Gina Patrichi, o viață personală ca în Cenușăreasa

Gina Patrichi, o viață personală ca în Cenușăreasa

Marea noastră actriță Gina Patrichi a avut o viață personal ca în basme. A fost ca Cenușereasa. Și-a pierdut pantoful și și-a găsit marea iubire.

Gina Patrichi a fost una dintre cele mai talentate actrițe din Generația de Aur. Era la fel de frumoasă îmbrăcată în rochie de regină și în piață. Privea lumea cu doi ochi mari, albaștri. Gina Patrichi, o viață personală ca în Cenușăreasa Gina Patrichi are o poveste de viață ca în povești. A fost ca Cenușăreasa. Și-a pierdut pantoful, dar așa a găsit iubirea vieții ei. Gina Patrichi a fost o actriță distinsă și talentată, iar românii au iubit-o pentru profesionalismul ei.

Un talent rar, o actriță complexă care a dat viață unor personaje memorabile în teatru, film și televiziune. Cei care au avut privilegiul să o întâlnească au spus că era la fel de frumoasă pe scenă, îmbrăcată în rochie de regină, sau în piață, îmbrăcată în jeansi și tricou. Nu a refuzat nici un rol. A trecut cu uşurinţă de la tragedie la comedie, de la roluri de subretă, la cele de dramă.

Gina Patrichi, o viață personală ca în Cenușăreasa

Aparent fără dificultate, a trecut de la personaje puternice, la cele romantice, de la vampa Wanda, la timida şi generoasa Gena din ”Titanic Vals”. Tragediană prin vocaţie datorită forței de interpretare, vocii ei speciale și inteligenței, Gina Patrichi a interpretat cu aceeași pasiune şi roluri pentru teatru radiofonic, participând, de asemenea, la spectacole de muzică și poezie. Actrița și-a întâlnit marea iubire ca în Cenușăreasa.

Povestea a început la Galați, într-o seară de septembrie. Gina Patrichi, tânără, frumoasă, se afla la un bâlci improvizat, cu o tiribombă cu lanțuri și o roată uriașă. Actrița s-a urcat în roată și în vârtejul amețitor i-a zburat un pantof care a căzut chiar lângă tânărul avocat Victor Anagnoste.

Actorul Ștefan Bănică Senior, fost coleg de facultate al Ginei și coleg de teatru, a vrut să-i recupereze pantoful. Dar Victor Anagnoste a spus că vrea să i-l înapoieze personal și s-o cunoască pe ”Cenușăreasa” acelei seri. Actrița i-a prezentat scuze pentru incident și l-a invitat pe avocat la teatru. Cei doi s-au căsătorit curând, iar în 1966 s-a născut fiica lor, Oana, cea care a povestit această întâlnire magică.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.