A şaptea ediţie a Campionatelor Europene individuale de gimnastică artistică se va desfăşura în România, a decis forul prezidat de francezul Georges Guelzec, potrivit Agerpres. Competiţia va avea loc în Bucureşti, iar ca variantă de rezervă este considerat Clujul, în cazul în care noua Sală Polivalentă din Capitală nu va fi terminată la timp.

Pe 23 septembrie, Guelzec afirma la Bucureşti, într-o conferinţă de presă comună cu Federaţia Română de Gimnastică şi Ministerul Tineretului şi Sportului, că Bucureştiul trebuie să dea un răspuns până în decembrie dacă va putea găzdui sau nu Campionatele Europene de gimnastică artistică din 2017.

În data de 23 ianuarie, Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică (UEG) decidea, la Lausanne, ca Europenele feminine şi masculine de gimnastică artistică din 2017 să aibă loc la Bucureşti, în dauna oraşului danez Aarhus, care a mai găzduit Mondialele de gimnastică artistică din 2006.

Pe 9 februarie, la propunerea Federaţiei noastre, Comitetul Executiv al UEG, precum şi Comisiile Tehnice, în urma discuţiilor care au avut loc la Montpellier, au aprobat ca perioada de desfăşurare a competiţiei să fie 17-23 aprilie 2017.

Sala Floreasca a fost gazdă a primului Campionat European feminin de gimnastică, în 1957.