Gigi Becali: "Rog galeria să stea acasă, la televizor, la meciul cu ŢSKA"

Gigi Becali: "Rog galeria să stea acasă, la televizor, la meciul cu ŢSKA"

Patronul "roş-albaştrilor" face orice ca să scape de contestatari. Biletele pentru meciul de joi cu bulgarii se vor comercializa doar la ghişeele de la stadionul "Constantin Rădulescu" din Cluj.

Gigi Becali continuă să-şi bată joc de suporterii Stelei după cum îl taie ca pul şi nimeni din conducerea clubului nu are tupeul să-şi contrazică stăpânul şi să spună stop acestor decizii aberante. În timp ce toate echipele cu pretenţii din lume au implementat tot felul de strategii prin care să atragă fanii la stadion, fostul oier nu ştie cum să scape de galerie.

Crede că galeria distruge echipa Motivaţia oferită de fostul cioban este halucinantă: galeria distruge echipa!

"Mie îmi place ca suporterii să se manifeste ca în Anglia. Îmi place să cânte galeria, normal. Dar când am pierdut campionatul în lupta cu CFR Cluj (n.r. - în 2008), l-am pierdut din cauza suporterilor. Nu mă interesează că galeria nu va face deplasarea la Cluj. Eu chiar îi rog, dacă iubesc echipa, să stea acasă în faţa televizorului şi să lase echipa în pace, să nu o distrugă. Când iubeşti pe cineva, îi eşti aproape, nu încerci să îl distrugi", a spus Becali.

Ne puteți urmări și pe Google News

Discursul acesta n-a fost o simplă "aroganţă" a patronului. Subordonaţii lui Becali au găsit o cale să-i împiedice pe fanii din Bucureşti să vină la stadionul din Gruia: biletele se vor comercializa doar la casele de bilete ale arenei "Doctor Constantin Rădulescu". Mai mult, Steaua a renunţat din acest an la vânzarea on-line a tichetelor. MM ignoră "inima echipei"

Gigi Becali a pus Steaua pe drumuri în acest an, plimbând-o fără nicio noimă pe diverse stadioane din ţară, pentru a scăpa de furia contestatarilor din Bucureşti. Fostul oier îi preferă pe extaziaţii "free-gigişti" din provincie care încă mai gustă răcnetele sale isterice - "tiki-taka Barcelonaaa" - şi îl aplaudă frenetic când se urcă pe maşină. Mihai Stoica, managerul general al clubului, care spunea că are o legătură specială cu fanii Stelei, n-a ridicat un deget pentru a îndrepta ultima aberaţie a lui Becali. "Nu mă interesează că galeria nu va merge la Cluj. Eu chiar îi rog, dacă iubesc echipa, să stea acasă, în faţa televizorului, şi să lase echipa în pace. Când iubeşti pe cineva, îi eşti aproape, nu încerci să-l distrugi." GIGI BECALI, patron la Steaua

ANTECEDENTE

Fanii au adus milioane, dar au fost interzişi şi jigniţi

Războiul lui Gigi Becali cu fanii Stelei durează deja de aproape patru ani. Fricţiuni minore au mai fost, dar galeria, în special aripa dură de la Peluza Sud, a iniţiat un protest de amploare din toamna anului 2007, după ce "Regele" Gică Hagi a fost umilit de fostul oier. Sătui de promisiunile deşarte (de ani buni Gigi se laudă că face o echipă ca Barcelona), de schimbările dese de antrenori şi de jucători, de lipsa performanţelor şi de jignirea legendelor clubului, fanii l-au contestat fără întrerupere pe fostul cioban.

I-a intimidat prin acţiuni la limita legii

Gigi a răspuns cum s-a priceput mai bine: i-a jignit constant şi a încercat să-i intimideze prin acţiuni la limita legii. În toamna anului 2009, Becali a decis să-i interzică la grămadă pe toţi suporterii de la Peluza Sud care-şi plătiseră abonamente, deşi printre ei se numărau şi pensionari!

Mai mult, fanii care au băgat mâna în buzunar ca să însoţească echipa în meciurile din deplasare din cupele europene cu Twente Enschede şi cu Fenerbahce n-au primit bilete şi au fost lăsaţi la porţile arenelor după ce cluburile gazdă au fost minţite că fanii vor provoca ravagii.

Gigi Becali, saltimbancul care oferă spectacole groteşti zi de zi, i-a numit pe suporteri "drogaţi" şi "huligani", deşi aceştia au contribuit substanţial la bugetul clubului. Numai din vânzarea de bilete la meciurile din cupele europene, Steaua a câştigat milioane de euro. Aceiaşi suporteri pe care Gigi îi invită acum să stea în faţa televizorului au cumpărat produse promoţionale cu însemnele clubului de alte câteva milioane de euro. Însă, incredibil, Steaua şi-a desfiinţat recent departamentul de marketing.

ADVERSARI

ŢSKA Sofia l-ar putea pierde pe Delev

ŢSKA Sofia, adversara Stelei din play-off-ul Ligii Europa, l-ar putea pierde pe atacantul Spas Delev înaintea "dublei" cu bucureştenii. Atacantul de 21 de ani ar fi dorit de "o echipă mare din Franţa", au anunţat ieri bulgarii de la Sportal.bg.

"ŢSKA are în plus faţă de noi omogenitatea, ei nu l-au introdus decât pe Zicu în primul unsprezece, în rest au aceiaşi jucători de anul trecut. Trebuie să facem faţă din punct de vedere fizic organizării lor mai bune. Sper să nu joace Moraes, dar dacă FIFA aşa va decide, nu avem ce face", a spus Narcis Răducan, directorul sportiv al Stelei, care i-a urmărit pe bulgari în campionat. Citiţi şi:

  • Biletele la Steaua - ŢSKA Sofia costă întră 10 şi 100 de lei
  • Florentin Petre: "ŢSKA este favorită contra Stelei"
  • Ianis Zicu marchează la foc automat
  • Eliminarea Stelei, premiată regeşte de bulgari