Gigi Becali, exasperat de cersetori

Gigi Becali, exasperat de cersetori

Latifundiarul nu vrea sa mai faca deja celebrele acte de caritate care i-au crescut notorietatea si i-au adus procente importante in sondaje.

Informatia a fost dezvaluita sambata, la Targu-Mures, de politologul Dan Pavel. Acesta a povestit ca Gigi Becali este realmente „exasperat” de cersetori si se gandeste chiar sa renunte la actele de caritate. Motivul oferit de Pavel: „Electoratul Romaniei nu este compus din cersetori”.

Pomenile latifundiarului

De-a lungul timpului, actele de caritate i-au crescut lui Gigi Becali notorietatea si i-au adus procente importante in sondajele de opinie. In ultima cercetare sociologica, data publicitatii de IMAS, cota de incredere a latifundiarului din Pipera era de 40%, el clasandu-se pe locul doi dupa Traian Basescu. In acelasi sondaj, formatiunea sa, Partidul Noua Generatie - Crestin-Democrat, era cotata la cel mai inalt nivel atins vreodata, 16%, dupa Alianta PNL-PD si PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News

Becali a ajuns aici, in mare parte, datorita actelor caritabile. Latifundiarul a finantat construirea sau renovarea multor lacase de cult, inclusiv a celor de pe Muntele Athos, sustinand ca a donat aproximativ 5 milioane de euro. 

A construit case pentru sinistratii inundatiilor din Moldova (Vadu Rosca) si Oltenia (Rast). La meciurile Stelei obisnuieste sa dea bani (cate 100 de dolari) cersetorilor de pe stadioane. O data pe luna, resedinta sa din Pipera este luata cu asalt de zeci de cersetori, carora Becali le ofera bani. La sfarsitul anului trecut, el a dat elevilor de la Colegiul Economic „A.D. Xenopol” care stiau „Crezul” suma de 7.000 de euro.

Dan Pavel i-a citit „Manualul Razboinicului Luminii”

In alta ordine de idei, politologul Dan Pavel a povestit ca este cel care „i-a citit” lui Becali din „Manualul Razboinicului Luminii”, cartea lui Paulo Coelho. „Sunt confesorul lui laic, stiu totul despre el”, a spus acesta. 

Dan Pavel e consilier apropiat al lui Becali, vicepresedinte al PNG-CD (partidul latifundiarului din Pipera) si cap al listei de candidati pentru alegerile pentru Parlamentul European.