Evenimentul Zilei > Actualitate > Gigi Becali, „crocodilul” din politica românească
Gigi Becali, „crocodilul” din politica românească

Gigi Becali, „crocodilul” din politica românească

S-a născut pe 25 iunie 1958, în comuna Zagna, din judetul Brăila, într-o familie de aromâni.

Este căsătorit şi are trei copii. Susţine că a terminat liceul. Becali a intrat în politica românească după ce s-a impus în viaţa publică prin succesul înregistrat în afacerile imobiliare şi ca patron al clubului Steaua.
Figură controversată, "Războinicul luminii", aşa cum s-a autointitulat, şi-a făcut cunoscută ideologia ultra-naţionalistă, afirmând că stânga politică ar fi "unealta Diavolului".

Comparaţiile cu foşti domnitori români, pornirile sale religioase, comentariile ofensive şi homofobe la adresa comunităţii LGBT (comunitatea de lesbiene, homosexuali, bisexuali şi persoane transgen) şi criticile îndreptate împotriva mai multor politicieni au făcut din Becali o figură singulară pe scena politică româneasca şi un personaj colorat.

Succesele înregistrate de Steaua în Cupa UEFA şi acţiunile sale de binefacere, care includ donaţii impresionante, construirea unor sate pentru sinistraţi şi finanţarea construcţiei mai multor biserici, l-au propulsat pe Becali în fruntea listei celor mai populari politicieni români.

Astfel, George Becali a ocupat locul secund în preferinţele românilor, în mai multe sondaje, fiind întrecut doar de preşedintele Traian Băsescu.

Latifundiarul din Pipera a pierdut din popularitate în urma razboiului cu suporterii stelişti. Conflictul presărat cu declaraţii discriminatorii la adresa jucătorilor a culminat cu scandalul în urma căruia antrenorul Gheorghe Hagi a părăsit Ghencea. 

OPINIA SPECIALIŞTILOR

"A venit în politică pentru a-şi valorifica influenţa obţinută prin bani şi a sfârşit prin a-şi folosi această din urmă influenţă pentru a se defini ca politician. Oscilează între două lumi şi doua trasee distincte. Inconstant, influent, acultural" Bogdan Teodorescu(politolog)

"Un sfânt cu aura din becuri colorate şi care-ţi face cu ochiul când îl mişti. Kitsch, fanfaron"Mircea Kivu (sociolog)
 

"Primitiv, nereflexiv, şiret, cu un discurs profetic, în contrast cu propriul comportament acumulativ, hrăpăreţ, egolatru. Crocodil" Bogdan Lucaciu(psiholog)

Voi cum l-aţi caracteriza pe George Becali?

Vedeţi şi:

Traian Băsescu
Vasile Blaga
Cristian Diaconescu
Mircea Geoană
Cozmin Guşă
Adrian Năstase
Norica Nicolai

Victor Ponta

Călin Popescu-Tăriceanu

Theodor Stolojan

Lavinia Şandru

Elena Udrea

Corneliu Vadim Tudor

Marian Vanghelie