Gigi Becali, baga-l pe Zmarandescu!

Gigi Becali, baga-l pe Zmarandescu!

Patronul stelistilor nu stabilise inca ieri care va fi formula de start in meciul de azi, cu Slavia Praga. In locul lui Hagi e posibil sa vina Rednic

Steaua va da piept cu Slavia asta-seara, la Praga, in primul meci din grupele Ligii Campionilor. Partida de pe stadionul „Evzena Rosickeho” va incepe la ora 21.45 si va fi transmisa in direct de Pro TV. Este a cincea aventura a „ros-albastrilor” in Liga Campionilor.

Acest meci ar putea fi insa ultimul al lui Gheorghe Hagi la carma „ros-albastrilor”, deoarece patronul Gigi Becali i-a dat un ultimatum clar luni. „Regele” are doua variante. Prima ar fi sa foloseasca formula de start indicata de patron si, in cazul unui rezultat satisfacator, sa continue munca in conditiile de stres determinate de toanele finului sau. A doua varianta ar fi sa utilizeze echipa pe care o gandeste el, dar riscul demiterii este foarte mare, chiar daca ar obtine o victorie.

Tot acest scandal a capatat insa un sens ieri, cand a „transpirat” informatia ca Gigi Becali l-a sunat deja pe Mircea Rednic, antrenorul abia plecat de la Dinamo! Latifundiarul, care e un fan al „Puriului”, ar vrea ca Hagi sa plece cat mai repede, pentru a-i lasa locul unui antrenor valoros.

Nebunia lui Gigi

Praga i-a intampinat ieri pe stelisti cu o vreme de toamna tarzie, cu ploaie mocaneasca si nu mai mult de 15 grade Celsius. Precipitatiile s-au oprit in cateva randuri, dar soarele n-a izbutit sa-si faca loc decat sporadic prin stratul de nori.

Gigi Becali a iesit primul din aeroport si a anuntat ca nu s-a gandit inca la formula de echipa pe care i-o va impune antrenorului Gica Hagi. „O sa discutam in privinta echipei, inca n-am apucat sa facem asta”, a rostit, cu emfaza, latifundiarul.

O „aroganta” fara margini facuta propriului antrenor, pus intr-o postura care, inainte de a fi umilitoare pentru Hagi, e descalificanta pentru cel care procedeaza asa. Gigi Becali a ajuns intr-o faza in care bogatia si puterea l-au orbit si i-au luat mintile, indepartandu-l decisiv de bun-simt si decenta. Pentru a-si desavarsi planul vecin cu nebunia, latifundiarul mai trebuie sa-i bage astazi, in teren, pe varul Virgil si pe bodyguardul Zmarandescu.

Intre Neaga si Surdu

Din discursul bogatasului s-a putut contura insa un prim unsprezece probabil. La fel ca si anul trecut, pozitia a treia in grupa va asigura continuarea cursei in competitiile continentale, dar in Cupa UEFA.

„Zaharia n-are ce cauta! Golanski va fi pe banca. El poate deveni un mare jucator, dar in viitor. Acum nu e pregatit cum se cuvine de Steaua. Aici nu iti trebuie pregatire poloneza, ci pregatire adevarata, romaneasca”, a spus Becali despre jucatorii pe care i-a blamat dupa meciul cu Rapid. Singurul semn de intrebare al patronului pare a fi legat de omul care va actiona in partea stanga, in fata fundasului Petre Marin.

Latifundiarul a spus ca Neaga „ar putea juca”, dar l-a indicat si pe Romeo Surdu printre posibilii titulari. Victoras Iacob este sigur de postul sau in atac, deoarece patronul a spus nu numai ca va juca, dar si ca ar putea fi pe lista marcatorilor! Ionut Rada a scapat, cel putin pentru moment, de criticile patronului, care acum crede ca „este indispensabil pentru Steaua”.

Hagi, cu capul in pamant Dupa ce Gigi Becali a oferit toate detaliile „tactice”, jucatorii si antrenorii Stelei au iesit tacuti din aeroport. In drumul spre autocar, au acordat numeroase autografe unor microbisti locali.

Gheorghe Hagi parea negru de suparare si nici jucatorii nu aratau foarte relaxati, ba dimpotriva. La Steaua se observa o stare de incordare continua, deoarece fiecare - de la antrenori pana la masori si jucatori - stie ca la orice greseala poate intra in vizorul patronului, iar de pe lista neagra a acestuia e greu sa iesi. Dorel Zaharia si Pawel Golanski pareau foarte afectati de ultimele evenimente.

LA "PRAHA"

"Ros-albastrii”, pe urmele Printului Charles

Steaua s-a cazat la hotelul „Praha”, un asezamant de cinci stele situat intr-o zona selecta, dar, totodata, situat la mica distanta de stadionul „Evzena Rosickeho”. Camerele duble „business” costa 290 de euro pe noapte, iar cele „ambiance” - 280 de euro.

La acest hotel au mai fost cazati, de-a lungul vremii, Tom Cruise, Bryan Adams, Printul Charles al Marii Britanii, Johnny Deep, nationalele Cehiei si Turciei, dar si celebrele grupari Chelsea si FC Porto. „N-a fost ales intamplator. Ne-am plimbat prin toata Praga pentru a gasi cea mai buna varianta si am gasit-o”, s-a laudat Valeriu Argaseala.

BANI

Stelistii au prima de obiectiv Partida Slavia Praga - Steaua se va disputa cu casa inchisa, ultimele bilete fiind epuizate inca de luni. Stadionul „Evzena Rosickeho” are numai 19.000 de locuri, iar fanii Slaviei s-au batut pe bilete, deoarece acesta este primul meci al favoritilor in grupele Ligii Campionilor. Steaua ar putea fi incurajata la Praga de aproape 1.000 de fani, acestia fiind asteptati sa ajunga aseara in capitala Cehiei.

Jurnalistii cehi care au intampinat Steaua la aeroport s-au aratat mirati de interesul iscat in jurul patronului. „A intrebat ceva despre locurile care merita vizitate in Praga?”, au intrebat acestia, iar raspunsul negativ al romanilor i-a lasat nedumeriti.

Singura legatura dintre Slavia si fotbalul romanesc o reprezinta atacantul Martin Cernoch, care a fost achizitionat de Poli Iasi, dupa ce a jucat patru meciuri pentru Slavia. Adversara Stelei are, ca si Arsenal si FC Sevilla, culorile alb-rosu, care, in Romania, le apartin rivalilor de moarte ai stelistilor, cei de la Dinamo. Mai mult, in anii ‘40-’50, Slavia a purtat denumirea de Dinamo!

Slavia: 200.000 de euro pentru toata echipa

Slavia si Steaua se vor infrunta intr-un meci de o importanta capitala, dar niciuna dintre echipe n-are promisa vreo prima speciala. Stelistii au incasat cate 150.000 de dolari pentru calificarea in grupe, iar patronul Gigi Becali i-a atentionat ca le va mai oferi cate 150.000 de dolari doar daca se califica mai departe in Liga Campionilor.

In schimb, praghezii au prima de victorie pentru fiecare meci. Un succes impotriva romanilor va fi rasplatit de conducere cu 200.000 de euro, suma care va fi impartita jucatorilor si antrenorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News