Evenimentul Zilei > Actualitate > Gigi Becali a rămas mască! Ce a păţit chiar pe Muntele Athos? Nu se aştepta la aşa ceva
Gigi Becali a rămas mască! Ce a păţit chiar pe Muntele Athos? Nu se aştepta la aşa ceva

Gigi Becali a rămas mască! Ce a păţit chiar pe Muntele Athos? Nu se aştepta la aşa ceva

Părintele Pimen Vlad  este starețul Chiliei ”Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, din Muntele Athos, una dintre multele chilii românești care se află acolo. Starețul a povestit cum a ajuns pe Sfântul Munte, cum s-a luptat pentru a construi chilia și care se bucură de vizita a sute de români, dar și cum a reușit datorită unui ajutor din partea lui Gigi Becali.

Nu mai este un secret faptul că Gigi Becali face actele sale de caritate, atât în țară, cât și la Muntele Athos, unde a contribuit, printre altele, la reconstrucția multor chilii românești. Părintele Pimen Vlad, starețul Chiliei ”Intrarea Maicii Domnului în Biserică” a povestit despre Gigi Becali cum l-a ajutat din senin cu bani.

Hai să vă zic ceva. Prima minune de aici are legătură cu un om din țară. Noi am început să construim acest lăcaș în 2005 de la zero. Astfel că se adunau datorii peste datorii. La un moment dat, am ajuns la 30.000 de euro.

Gigi Becali spune public despre actele caritabile pe care le face cu un scop

Părintele Pimen Vlad a mai povestit despre cum l-a întrebat pe milionarul din Pipera de ce face publice astfel de gesturi caritabile.

L-am întrebat pe domnul Becali. A dormit aici, după închisoare. Era total schimbat. Și l-am întrebat: cum privești lucrul ăsta, pentru că-l faci public? Am vrut să-l întreb pentru că am văzut un om total schimbat față de înainte.

Și mi-a spus așa: Eu îl fac public, dar am alt scop. Sunt mulți oameni ca mine pe acest pământ, care produc foarte mulți bani și care au păcate. Dacă fac publice actele mele, poate îmi urmează și alții exemplul”, a povestit starețul, potrivit Digisport.

Părintele Pimen Vlad a mai dezvăluit cum a început Gigi Becali căința şi spovedania apoi milostenia:

Sunt convins că nu-i pot ajuta pe toți, uneori se mai întâmplă să-i mai fugăresc, dar mi-e milă de ei. Și atunci mă duc după colț și plâng. Doamne, nu-i pot ajuta pe toți. Asta mi-a spus Gigi Becali. A început căința, spovedania și apoi milostenia. A întors înapoi, îi pare rău pentru păcate, a mai povestit Părintele Pimen Vlad.

Părintele a început să plângă când a văzut banii

Părintele a recunoscut faptul că nu auzise de milionarul român până la acel moment.

N-auzisem în viața mea de el, adevărat că eram și plecat din țară de ceva vreme și nu mai știam ce mai e pe acolo. Gigi Becali a ajuns întâmplător aici. Apoi, s-a dus la toate lăcașurile românești din zonă, pentru că se reparau multe chilii. Și a acoperit toate datoriile de peste tot, de la toate lăcașurile românești din Athos. A plecat acasă după ce a golit sacoșa. Apoi, pe parcurs, a tot revenit și a mai ajutat. El a ajutat cel mai mult dintre toți cei care au contribuit cu bani în toți acești ani, a mai povestit părintele Pimen Vlad în podcastul lui Mihai Morar.