Evenimentul Zilei > Actualitate > Gigi Becali a dat „milităria” jos din pod
Gigi Becali a dat „milităria” jos din pod

Gigi Becali a dat „milităria” jos din pod

Încolțit de juristul Florin Talpan, finanțatorul Stelei a făcut iureș la palat. A venit „blindat” de documente și a explicat cum a preluat echipa „roș-albastră”, și cu ajutorul oficialilor din MApN

Gigi Becali a vorbit din nou pe tema preluării echipei Steaua.

Episodul în care machidonul a devenit proprietarul grupării „roș-albastre” s-a consumat în 2003, iar Becali a arătat, ieri, mai multe acte întocmite la vremea respectivă. Finanțatorul a explicat că, înainte de a deveni patron, finanțase clubul cu mai multe milioane de euro.

„Am dat 10 milioane de euro”

„În 2001, într-un raport, scrie că am dat 6 milioane de dolari. Se spune că se va face o societate pe acțiuni și voi primi acțiuni. Eu dădeam bani din 2000 la Steaua. Eu când dădeam bani, luam în plată jucători: Rădoi, Neaga, Vintilă, Bălan. La toate actele de dare în plată scrie că luam jucători și că voi primi acțiuni nominative. Erau mulți jucători cumpărați de mine. Aliuță, Ghionea, Oprița, Ghionea erau printe ei. Dacă din 2000 până în 2003 am dat bani înseamnă că am furat? Am dat 10 milioane de euro”, a afirmat Becali.

Roșu și Boroi au semnat

Latifundiarul din Pipera și-a sprijinit argumentația legată de dreptul de proprietate al Stelei, prin semnătura lui Laurențiu Roșu, comandantul CSA Steaua, la acea vreme, și a lui George Boroi. „Adunarea Generală a votat să se facă societate generală. Pițurcă a votat ca să fur eu. E și Laurențiu Roșu, comandatul de atunci al CSA, a votat și el. Și Roșu, și Boroi au votat și au semnat să se facă o societate pe acțiuni care să se numească Steaua. Președinții au votat și au semnat și îi am și pe casetă. Acum vin și spun că eu fur. Cel mai important e că au votat ca Societatea Steaua București SA să preia fără nicio formalitate locul din Divizia A. Roșu și Boroi au votat ca societatea comercială să preia toate drepturile, adică locul în Diviza A și palmaresul. A semnat și Pițurcă”, a mai afirmat Becali.

Se cere intervenția ministrului Apărării

Tot ieri, Florin Talpan i s-a adresat public lui Gabriel Beniamin Leș, ministrul Apărării. Juristul CSA Steaua s-a plâns că i se pun bețe în roate chiar de către Cristian Petrea, comandantul interimar al Clubului Sportiv al Armatei și a cerut ajutor din partea șefului de la MApN.

„Eu vreau să îl somez public pe Petrea Cristian să semneze notificările către FRF, LPF, către Oficiul Național al Registrului Comerțului și către Societatea Comercială Steaua București SA. Trebuie să semneze notificările după hotărârea dată de Curtea de Apel în privința mărcii. Îl anunț public pe ministrul Apărării Naționale că Petrea Cristian nu își îndeplinește atribuțiile și se opune Curții de Apel”, a spus Talpan. Juristul și-a acuzat șeful direct că aduce prejudicii.

„Acționează contra Statului și face abuz în serviciu. Nu știu ce vrea, dar dacă solicit asta, înseamnă că este foarte grav. Nu știu de ce face asta. Pe cine reprezintă? De ce nu reprezintă Statul? Petrea aduce prejudiciu.”