Gigantul farmaceutic Pfizer, profituri record în 2022, grație vânzării vaccinului anti-coronavirus şi tratamentului Paxlovid

Gigantul farmaceutic Pfizer, profituri record în 2022, grație vânzării vaccinului anti-coronavirus şi tratamentului Paxlovid O nouă variantă a vaccinului împotriva COVID-19 va fi gata curând / Sursă foto: Dreamstime.com

Compania Pfizer a reușit să obțină profituri-record în al doilea trimestru din acest an, grație vânzării la scară mondială a vaccinului anti-COVID-19, dar și mai noului tratament antiviral numit Paxlovid.

Profiturile înregistrate de Pfizer au depășit estimările făcute de Wall Street, fiind vorba despre venituri de 27,7 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă o creştere cu 47% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2021, fiind şi cele mai mari vânzări trimestriale consemnate vreodată.

Pfizer, profit net cu aproape 80% mai mare decât în 2021

Profitul net raportat de compania farmaceutică Pfizer se ridică la 9,9 miliarde de dolari, cu 78% mai mult în comparație cu al doilea trimestru din 2021. Numai vaccinul împotriva virusului COVID-19 a adus venituri de 8,8 miliarde de dolari în trimestrul al doilea din 2022, în vreme ce vânzările medicamentului Paxlovid au cumulat suma de 8,1 miliarde de dolari.

În ce privește viitorul, Pfizer a estimat că vânzările din acest an ale vaccinului anti-COVID-19 se vor ridica la 32 de miliarde de dolari, în timp ce pentru Paxlovid sunt scontate vânzări de 22 de miliarde de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Estimări și mai optimiste pentru parteneriatul Pfizer - BioNTech

Câștigurile generale estimate de Pfizer pentru acest an se situează între 98 - 102 miliarde de dolari, iar câștigul pe acțiuni ar fi de 6,30 - 6,45 dolari în 2022.

Compania Pfizer (SUA) este parteneră cu BioNTech din Germania, având încheiat un contract în valoare de 3,2 miliarde de dolari, prin care vor furniza SUA nu mai puțin de 105 milioane de doze de vaccin, înainte de campania de vaccinare, anunțată a fi organizată în toamna acestui an, conform News.ro.

Germania, campanie de promovare a unui medicament care ar trata COVID-19

La începutul lunii iulie 2022, ministrul Sănătăţii german, Karl Lauterbach, a spus că pastila Paxlovid este una salvatoare de vieți și anunța punerea la punct a unui sistem care să trateze cazurile de COVID-19, prin intermediul acestui medicament.

„Va fi pregătit un sistem care implică medicii de familie, pentru a administra de rutină acest salvator de vieţi în tratarea COVID-19, mult prea rar folosit”, transmitea ministrul german, care a adăugat și că sunt suficiente stocuri disponibile. Această pastilă Paxlovid a primit aprobare condiționată în vederea comercializării la nivel european în ianuarie 2022, fiind destinată celor infectați cu virusul și care suferă de un risc crescut de agravare a bolii.

Lauterbach cita studii care arată reducerea riscului de spitalizare în cazul persoanelor în vârstă, asta dacă Paxlovid este administrat cât mai devreme după infectarea cu virusul COVID-19. Pe lângă asta, studiile clinice realizate arată că acest medicament nu ar ameliora simptomele de boală și în cazul adulților mai tineri.

Germania se teme de un nou val de infectări cu COVID-19

Germania a raportat noi creșteri de cazuri de infectare cu COVID-19, încă de la finele lunii iunie 2022, din pricina unei subvariante Omicron, mult mai infecțioasă, spun autoritățile berlineze.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, membru al SPD și coleg de partid cu Lauterbach, spunea la începutul lunii iulie 2022 că şcolile şi întreprinderile neesenţiale nu vor ajunge să fie închise din nou, dar că măștile de protecție ar putea fi reintroduse în Germania.