Evenimentul Zilei > Economie > Gigantul auto care a dat lovitura în pandemie! Care a fost cel mai căutat model
Gigantul auto care a dat lovitura în pandemie! Care a fost cel mai căutat model

Gigantul auto care a dat lovitura în pandemie! Care a fost cel mai căutat model

Deși Renault a înregistrat, luni, o scădere de 34,9% la vânzărilor pe plan global în primul semestru, modelul care a salavat cât de cât situația pentru gigantul auto francez a fost unul electric.

Grupul auto francez Renault a raportat luni o scădere de 34,9% a vânzărilor pe plan global în primul semestru din 2020, la 1,26 milioane de vehicule, din cauza impactului pandemiei cu coronavirus.

În plină pandemie, livrările modelului electric Reanult Zoe au crescut cu 38% în primele șase luni din acest an, producătorul auto fiind unul dintre cei mai mari beneficiari ai subvenţiilor implementate luna trecută în Franţa – cea mai mare piaţă a Renault.

Zoe a devenit cea mai bine vândută maşină electrică din Europa, datorită subvenţiilor. Livrările Zoe în Europa au urcat cu aproape 50% în primul semestru din acest an, la 37.540 unităţi, iar pentru iunie s-a înregistrat un număr record de comenzi, aproape 11.000.

Vânzările pe plan global au scăzut în primul semestru din 2020 în principal din cauza expunerii ridicate la ţările care au impus restricţii severe pentru a stopa extinderea pandemiei, a precizat Renault.

„Începem a doua parte a anului cu un nivel ridicat al comenzilor şi un nivel satisfăcător al stocurilor”, a afirma Denis le Vot, şef de vânzări şi marketing.

În Rusia, a doua mare piaţă a Renault, vânzările au scăzut cu o cincime, în India cu 29% iar în Brazilia cu 47%. O creştere de 51% a livrărilor s-a înregistrat Coreea de Sud, datorită succesului noului SUV XM3.

După ce guvernele din Germania şi Franţa, cele mai mari pieţe auto din regiune, au majorat stimulentele pentru achiziţionare de vehicule electrice, cumpărătorii au luat cu asalt reprezentanţele. Potrivit BloombergNEF, subvenţiile acordate de cele două ţări sunt printre cele mai mari din lume.

Brandul Dacia a vândul 161.334 vehicule, înregistrând astfel un declin aproape la jumătate (48,1%) faţă de perioada similară din 2019, scrie Bloomberg, preluată de Agerpres.

Producător de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. (FOTO: Facebook/RenaultRomania)

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: