Gică Popescu ajuns dimineaţă la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti.

Argumentul principal care susţine solicitarea depusă la Judecătoria Sectorului 4 este raportul favorabil întocmit de Comisia pentru eliberare condiţionată de la închisoare, care consemnează comportamentul bun al acestuia în timpul detenţiei, faptul că a muncit şi a obţinut astfel reducerea zilelor de executat.

La calcularea zilelor executate în închisoare, comisia a avut în vedere și munca prestată de Gheorghe Popescu, precum și faptul că el a scris mai multe cărți. Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Gheorghe Popescu în dosarul transferurilor din fotbal la trei ani, o lună și zece zile de închisoare, cu executare, pentru evaziune fiscală și spălare de bani, el având și interdicția de a fi reprezentant al unui club de fotbal pe durata unui an după ce va fi eliberat. Judecătorii au decis și confiscarea de la Popescu a 75.000 USD și 1.000.000 USD, din care a fost scăzută suma de 1.330.000 de lei, plătită de acesta cu titlu de impozit.

Acuzațiile la adresa lui Gheorghe Popescu se referă la nedeclararea unor sume de bani în legătură cu transferurile fotbaliștilor Lucian Sânmărtean (de la Gloria Bistrița la Panathinaikos-Grecia) și Florin Bratu (de la Rapid la Galatasaray-Turcia).

Gheorghe Popescu a fost obligat atunci de instanță să plătească la ANAF, în solidar cu Jean Pădureanu, Ioan și Victor Becali, suma de 328.440 lei în contul transferului fotbalistului Lucian Sânmărtean și 2,2 milioane lei, în solidar cu George Copos și Ioan Becali, în legătură cu transferul lui Florin Bratu.

Până în prezent, alți doi condamnați din acest dosar au fost eliberați condiționat din închisoare, Jean Pădureanu și George Copos.