Gică Hagi, în politică!? Discurs electrizant al „Regelui”. Avem nevoie de implicarea sa?
- Mihnea Talau
- 21 octombrie 2019, 22:14
Spusele lui Gică Hagi ar trebui să devină motto pentru politicienii români. Exemplificarea a făcut-o chiar realizatoarea Antenei 3, Oana Zamfir.
„Regele” a spus că nu acceptă că „noi românii nu mai putem! De ce să nu putem? Nu, nu vrem! Asta e concluzia”.
„M-am săturat să mă uit la televizor și să văd că nu putem! M-am săturat! Nu accept că noi românii nu mai putem! . Convingere, credință și curaj – sunt trei lucruri ale mele. Trebuie să lucrezi cu ele. (...) În fiecare zi, să încerci să fii mai bun”, a spus Hagi într-o conferință de presă.
Declarațiile lui au fost prezentate, luni, în cadrul emisiunii Oanei Zamfir, care a spus că lipsește un Hagi în politică cu cei trei C ai lui: cu credința lui, cu al lui curaj, cu felul de a pune problema.
„V-am surprins?! În plin scandal politic, câteva minute să-l ascultăm împreună pe Gheorghe Hagi. Ce i-a venit Oanei Zamfir să-l dea pe Hagi la miezul zilei? Aseară, butonând, văd fragmente din această conferință de presă. Și mă gândeam cât de tare lipsește un Hagi în politică cu cei trei C ai lui: cu credința lui, cu al lui curaj, cu felul de a pune problema. Să auzim noi de la un prezidențiabil despre a ne uni în jurul construcției, nu demolării. Să-l auzi pe Hagi vorbind despre cât de important e să recuperezi locul pe care România îl avea în a face performanță. Puteți translata în politică fiecare din frazele lui Hagi de dorință de a face? Puteți să înlocuiți nevoia de a face pentru fotbal cu nevoia de a face pentru dezvoltare economică, pentru infrastructură? Puteți să suprapuneți? Credeți că vom reuși?
În tot scandalul politic, fie că vorbim despre dărâmarea Guvernului și încercarea de a pune un nou Guvern, fie că vorbim pe bucățele mai mici despre ce se întâmplă la TAROM, aș face zilnic din momentul acesta cu Hagi un test pentru oricare politician, dar cu atât mai mult acum. Dacă nu vorbește așa un politician, nu-mi trebuie! Dacă nu are tăria lui personală de a face bine, că de dărâmat se pricepe omul în viața lui de la primii pași. Să facă e mai greu”, a conchis Oana Zamfir.