Gheorghiţă Pieca, reţinut de DNA

Gheorghiţă Pieca, reţinut de DNA

Administratorul firmei PIC a fost reţinut, astăzi, de procurorii anticorupţie, după trei ore de audieri, sub acuzaţia de complicitate la dare de mită, urmând ca, în următoarele ore, să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Argeş, cu propunerea de arestare preventivă.

Pieca este, totodată, şi preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Argeş, echipă patronată de Cornel Penescu.

Pieca este acuzat de complicitate la dare de mită, ajutându-l pe Liviu Făcăleaţă, directorul PIC, să obţină sumele necesare de bani pentru mituirea arbitrilor.

În scandalul corupţiei din fotbal, în ultimele săptămâni, au mai fost arestaţi Cornel Penescu, patronul firmei PIC şi finanţatorul FC Argeş, Liviu Făcăleaţă, directorul PIC, Cristian Libertatu, fostul director de la OPC Argeş, şi Gheorghe Constantin, fost şef al CCA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Arbitrii Aurelian Bogaciu, Sorin Corpodean, Marcel Savaniu şi fostul vicepreşedinte al CCA, Marcel Lică, au fost arestaţi şi ei, dar eliberaţi între timp, sub control judiciar.

Situaţie delicată la FC Argeş O dată cu arestarea numărului 2 de la FC Argeş, în ceafa echipei piteştene bate tot mai rău vântul retrogradării. Preşedintele clubului FC Argeş, Cristian Mincă, a rămas consternat când a aflat că un coleg de-al său se află în arest.

„Deocamdată, noi nu ştim dacă Pieca a fost arestat pentru ceea ce a făcut la club sau pentru alte activităţi. Acesta ocupa mai multe funcţii în cadrul grupului PIC. Suntem într-o situaţie extrem de delicată în acest moment. Atât noi, cât şi jucătorii trecem printr-o perioadă dificilă. Încercăm să păstrăm o atmosferă cât mai bună în rândul jucătorilor, dar acest lucru este destul de greu” a declarat Cristian Mincă, care în urmă cu câteva zile a fost audiat de DNA, în calitate de martor. La rândul său, Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, nu exclude ca, în cazul în care firma PIC nu ar mai putea susţine financiar şi managerial echipa, FC Argeş să revină, din nou, în grija consiliului local, care a susţinut-o până la începutul lui 2006, când a fost preluată de Cornel Penescu. 

„Piteştenii ştiu că, în 1992, atunci când echipa a retrogradat, noi am preluat-o, promovând-o un an mai târziu. Mulţi ani, am fost ajutaţi de cei de la Uzina Dacia. Dacă lucrurile se vor înrăutăţi pentru cei de la PIC, ne vom implica. O să aşteptăm să vedem ce se întâmplă în perioada următoare,” a declarat Penbdiuc.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA 16.20

CITIŢI ŞI:

Penescu, creşterea şi descreşterea căluşarului milionar | VIDEO