Evenimentul Zilei > Sport > Gheorghe Hagi, impresionat de noul copil-minune din fotbalul românesc. Puștiul a debutat la 15 ani în Liga I
Gheorghe Hagi, impresionat de noul copil-minune din fotbalul românesc. Puștiul a debutat la 15 ani în Liga I

Gheorghe Hagi, impresionat de noul copil-minune din fotbalul românesc. Puștiul a debutat la 15 ani în Liga I

Enes Sali a devenit unul dintre cei mai tineri debutanți din istoria campionatului intern, după ce a fost trimis în teren de Gică Hagi la meciul Farul - Sepsi.

Enes Sali, în vârstă de 15 ani, a debutat în Liga I, pentru Farul Constanța, în confruntarea pe care dobrogenii au câștigat-o pe teren propriu, scor 1-0, în fața celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a 4-a a Ligii I. Născut la Toronto, în Canada, puștiul a trecut și pe la celebra La Masia, academia Barcelonei.

Gheorghe Hagi, impresionat de noul copil-minune de la clubul său

„O să-l cunoaşteţi, eu îl ştiu bine, veţi auzi multe lucruri frumoase despre el! Îl las să vorbească în teren, e foarte talentat, rar găseşti ca el. Trebuie să fie serios. Am cuvântul părintelui său că va fi, trebuie să am grijă de el”, a spus Gică Hagi, antrenorul celor de la Farul Constanța, la finalul confruntării.

Enes Sali, mijlocaș ofensiv, nu a mai putut continua la Barcelona din cauza unor probleme pe care le-a avut la FIFA. Gică Hagi a discutat cu tatăl jucătorului și l-a adus la echipa sa. Tânărul fotbalist a intrat pe teren în minutul 81, atunci când l-a înlocuit pe Alexi Pitu. 15 ani, 5 luni, 17 zile a avut în ziua debutului în campionatul intern.

Oaspeții, deranjați de scandările xenofobe

Altfel, după meciul de luni, cei de la Sepsi au reacționat din cauza scandărilor xenofobe care s-au auzit pe stadionul din Ovidiu.

„Înainte de toate, felicit Farul pentru victorie. Am jucat bine, dar ei au câștigat. Se întâmplă, ăsta-i fotbalul. Însă cu xenofobia nu mai pot! Nu mai accept! Domnilor, a ajuns să ne fie frică să jucăm cu echipele cu galerii puternice.

Îi felicităm pentru fani, dar să-și susțină echipa, nu să ne dea pe noi afară din țară. Pe Niczuly l-au făcut în toate felurile, au aruncat cu de toate în el, cu suc si altele. Gata! Nu mai acceptăm! Vă deranjăm cu ceva? Ne retragem și gata.

Cu ce-am greșit? Să ne zică nouă cineva că a fost tratat urât la Sfântu Gheorghe. Nimeni nu o să spună asta, pentru că la noi lumea nu are grija altora. Reprezentăm România! La tragerea la sorți din Europa a scris Sepsi Sf. Gheorghe (ROU). Suntem din România! Sfântu Gheorghe e în România”, a spus Attila Hadnagy (40 de ani), directorul general al covăsnenilor.