Gest neașteptat într-o biserică, de Anul Nou: Credincioșii s-au ridicat și au plecat acasă. Cu ce i-a deranjat preotul

Gest neașteptat într-o biserică, de Anul Nou: Credincioșii s-au ridicat și au plecat acasă. Cu ce i-a deranjat preotul Sursă: arhiva EVZ

Subiectul pandemiei de coronavirus în lăcașurile religioase a fost și probabil va rămâne unul extrem de sensibil. Liderii religioși s-au împărțit în două categorii, de-a lungul celor doi ani de boală: cei pro-vaccinare și cei care sunt împotriva imunizării față de COVID-19. Autoritățile au aplicat în statele străine inclusiv măsuri de condamnare împotriva preoților care au acuzat o falsă boală și au susținut discursuri în care au promovat acuzații false legate de situația epidemiologică.

Credincioșii dintr-o biserică italiană au părăsit lăcașul de cult, după ce preotul a vorbit împotriva vaccinării anti-COVID-19. Evenimentul a avut loc în noaptea trecerii dintre ani, când liderul susținea un discurs religios. S-a întâmplat în Casorate Primo, o comună din zona Pavia, la granița cu provincia Milano.

Discurs religios împotriva vaccinării, la finele lui 2021

Cazul a fost deja raportat la Curia din Milano, Italia. Parohia San Vittore Martire face parte, de fapt, din arhidieceza de Milano. Cuvintele preotului paroh, părintele Tarcisio Colombo, care s-a poziționat împotriva vaccinării, au provocat revolte în rândul multor credincioși.

Peotul s-a apărat în fața criticilor, afirmând: „În viață, trebuie să știi să-i asculți pe cei care au o opinie diferită de a ta. Dacă, în această fază istorică, spui ceva diferit despre pandemie în comparație cu sentimentul comun, ești arătat cu degetul ca fiind no vax”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preotul nu a vrut să spună jurnaliștilor La Provincia Pavese dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19: „Eu răspund la această întrebare doar medicilor, pe probleme de sănătate personală nu este nevoie să dau răspunsuri oamenilor care nu sunt medici”.

Credincioșii italieni s-au ridicat și au părăsit biserica

Cert este că discursul său a nemulțumit credincioșii. În timp ce rostea cuvinte la slujba de Revelion, preotul a criticat nu doar vaccinarea împotriva bolii COVID-19, ci și restricțiile impuse de guvern. Credincioșii s-au ridicat de la locurile lor și au părăsit biserica.

Nu este, însă, primul incident de acest fel care are loc în regiune. Preotul-paroh a mai fost contestat de credincioși și în trecut, el criticând în repetate rânduri vaccinarea și măsurile de restricție.

Liderul religios mai este cunoscut sub porecla „parohul anti-Greta”, bărbatul caracterizând-o, în trecut, pe activista Greta Thunberg drept „un pericol pentru tineri”.