Evenimentul Zilei > Actualitate > Gest DISPERAT. Pensionarul bătut până la spitalizare de un polițist a încercat să-și dea foc
Gest DISPERAT. Pensionarul bătut până la spitalizare de un polițist a încercat să-și dea foc

Gest DISPERAT. Pensionarul bătut până la spitalizare de un polițist a încercat să-și dea foc

Un bărbat de 67 de ani a încercat să-și dea foc, joi dimineață, în față Palatului Dicasterial, care adăpostește toate instanțele timișene.

Tudor Gavrilă e nemulțumit de faptul că un dosar în care e implicat urmează să fie casat, notează Opinia Timișoarei. El a făcut plângere, în urmă cu câțiva ani, împotriva unor polițiști care, susține el, l-ar fi bătut crunt, necesitând să fie spitalizat la momentul respectiv. Întâmplarea a avut loc în luna noiembrie, 2013. Așa cum relatam atunci în EvZ, trei agenţi de la Secţia 3 Poliţie din Timişoara au fost luaţi în colimator pentru că l-au bătut pe Tudor Gavrilă. Poliţia a comunicat că are loc o "cercetare prealabilă" în ceea ce îi priveşte pe cei trei, însă a refuzat să facă publice numele poliţiştilor implicaţi în bătaie. Unul dintre agenţii vizaţi este Ovidiu Gîţan, cel nominalizat de victmă, şi care era în civil la momentul respectiv, aflându-se în timpul liber, care ar fi intrat peste el în curte și l-ar fi luat la bătaie, iar ceilalţi doi erau agenţi fără funcţii de conducere în cadrul secţiei. ”Faţă de cei doi agenţi care au intervenit la eveniment şi faţă de poliţistul aflat în timpul liber a fost declanşată procedura de cercetare prealabilă pentru stabilirea existenţei/inexistenţei abaterii disciplinare de ”comportarea necorespunzătoare în serviciu, familie sau societate, dacă aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei””, au transmis, oficialii IPJ Timiș la momentul respectiv.

Pensionarul Tudor Gavrilă a fost este internat cu politraumatisme şi contuzii la secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean din Timişoara. Potrivit medicilor, bărbatul avea cinci coaste rupte, iar în urma loviturilor la nivelul capului, nu vedea cu un ochi. Tot scandalul a pornit de la un schimb de replici între pensionar și poliţistul Gîţan, acesta din urmă curtând-o pe fiica bărbatului, relație cu care pensionarul nu era de acord. În faţa superiorilor săi, polițistul a susținut că a fost ameninţat de pensionar. Același polițist a fost protagonist în dosarul „Minore pentru VIP-uri”, rolul lui în rețea fiind acela de ”lover-boy”.

Pe numele bărbatului de 61 de ani, este înregistrat la Secţia 3 Timişoara un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, port ilegal de armă albă şi distrugere.

Joi dimineață, Tudor Gavrilă a venit în față Palatului Dicasterial și a amenințat că-și da foc,  având pregătită o sticlă cu benzină. El a fost însă imobilizat în timp record de jandarmii aflați în zonă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: