Într-un interviu realizat de un  colaborator al publicaţiei Der Spiegel , tradus de jurnaliştii de la Digi 24, Laura Kovesi spune că instrumentarea dosarelor nu e în sarcina sa, ea pur şi simplu stabileşte priorităţile anchetelor DNA. Acestea, adaugă şefa DNA, sunt achiziţiile şi sănătatea.

Cel mai important rol al său, explică Laura Codruţa Kovesi în interviu este acela de a-şi apăra colegii de presiunile care pot apărea pe parcursul unei anchete pentru care aceştia din urmă au merit deplin.

Redăm mai jos o parte din interiviul acordat de şefa DNA publicaţiei germane Der Spiegel, traus de Digi 24.

Reporter: Doamnă Kövesi, sunteţi şefa instituţiei în care românii au cea mai mare încredere. În sondajele despre cei mai populari politicieni şi cele mai populare personalităţi ale României sunteţi constant în primele 3, 4 locuri. Cum vă simţiţi cu o asemenea imagine bună?

Laura Codruța Kövesi: Mă simt ca orice şef al unei instituţii cu mare responsabilitate. Înainte să devin procuror-şef DNA, am fost 6 ani procuror general, deci ştiam foarte bine cum arată munca DNA-ului. DNA şi-a câştigat această popularitate datorită rezultatelor bune în lupta împotriva corupţie la cel mai înalt nivel. Dosarele noastre privesc în primul rând persoane cu funcţii înalte sau cazuri care au impact asupra societăţii. De aceea lumea se uită cu atenţie la ceea ce lucrăm. Faptul că am obţinut şi condamnări înseamnă că dosarele au fost bine lucrate şi s-au bazat pe probe clare. (…)

Reporter: Numărul plângerilor penale depuse de cetăţeni a crescut în ultimii ani.

Laura Codruţa Kovesi: Da, faptul că am câştigat mai multă încredere în rândul populaţiei a dus la primirea mai multor plângeri de la cetăţeni faţă de anii anteriori, chiar şi în cazuri importante. În mod special, numărul plângerilor de la oameni care lucrează în instituţii ale statului creşte.

Citiţi mai multe pe Codruţa Kovesi, pentru Der Spiegel