Evenimentul Zilei > Actualitate > Germania: Crăciunul, pe etape! Deocamdată e recomandare, dar vine de la nivelul Guvernului
Germania: Crăciunul, pe etape! Deocamdată e recomandare, dar vine de la nivelul Guvernului

Germania: Crăciunul, pe etape! Deocamdată e recomandare, dar vine de la nivelul Guvernului

Germanii sunt sfătuiți să petreacă sărbătoarea Crăciunului din acest an în mai multe etape, pentru a evita riscurile infectării cu noul coronavirus.

Comisarul german pentru azilurile de bătrâni, Andreas Westerfellhaus, a recomandat familiilor de germani să evite mesele în familie prea aglomerate de Crăciun și să petreacă alături de cei dragi în mai multe etape. Într-o declarație pentru publicația germane Bild, Andreas Westerfellhaus le-a recomandat concetățenilor săi să organizeze chiar și două mese de Crăciun, „în schimburi”, cu mai puține persoane.

Conform tradiției, în mod obișnuit, familiile germane se reunesc la o petrecere cu prietenii și rudele, la o masă comună, în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie.

„Vremurile neobișnuite necesită soluții neobișnuite”, a declarat oficialul german, care a explicat că familiile ar putea petrece Crăciunul, împreună, pe rând, în zile diferite.

„Poți de asemenea să dai cadourile de Crăciun în 28 decembrie sau chiar mai târziu”, a mai afirmat Andreas Westerfellhaus.

Situația din căminele de bătrâni este groaznică

În același context, al pandemiei de coronavirus, Westerfellhaus a precizat că nu se poate spune la acest moment dacă vizitele la azilurile de bătrâni vor fi permise în perioada sărbătorilor de iarnă. El a recomandat rudelor să-i viziteze pe cei găzduiți în astfel de locații să-și programeze vizitele astfel încât să evite aglomerarea azilurilor.

Guvernul federal al Angelei Merkel urmează să adopte noi măsuri și restricții, împreună cu reprezentanții landurilor germane, pentru reducerea numărului de infecții provocate de noul coronavirus.  Presa germană scrie că guvernul federal intenționează să mențină școlile și creșele pentru copii deschise, în toate regiunile, cu excepția celor în care rata infecțiilor este foarte mare. În schimb, guvernul va adopta restricții mai dure în ceea ce privește restaurantele și manifestările sportive.

Pentru a pune în aplicare acest plan, cancelarul Merkel are nevoie de susținerea prim-miniștrilor celor 16 landuri germane, întrucât responsabilitatea revine în ultimă instanţă administraţiilor conduse de aceștia.

Germania a raportat marţi 11.409 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore, aproape dublu faţă de aceeaşi zi din săptămâna trecută, când au fost anunţate 6.868 de contagieri. Potrivit Institutului Robert Koch, în total 449.275 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, dintre care 10.098 au decedat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: