Evenimentul Zilei > Social > George Simion, ținta unei noi înșelătorii online. Cum sunt atrași doritorii care vor să participe la nuna liderului AUR
George Simion, ținta unei noi înșelătorii online. Cum sunt atrași doritorii care vor să participe la nuna liderului AUR

George Simion, ținta unei noi înșelătorii online. Cum sunt atrași doritorii care vor să participe la nuna liderului AUR

Cea mai nouă înșelătorie pe internet pare să fie o invitație pe WhatsApp pentru nunta lui George Simion. Nunta liderului AUR va avea loc pe 27 august, în satul Oveselu, comuna Măciuca, județul Vâlcea. Evenimentul generează mult interes și din partea impostorilor și a infractorilor online.

În numele președintelui AUR, George Simion, se trimit mesaje pe WhatsApp prin care se solicită accesarea unui link și completarea unui formular, în cazul în care vrei să îți rezervi loc la nunta lui. Mesajele care sunt o înșelătorie online arată astfel: ”Mulțumesc că vrei să ne fii alături în ziua nunții! Ca să poți participa, te rog să rezervi un loc completând formularul de mai jos: Accesează formularul. ATENȚIE, NU DISTRIBUI ACEST LINK, FORMULARUL ESTE PERSONALIZAT!”

Odată ce accesezi linkul din mesaj, datele tale, numele, prenumele și județul, sunt trimise către o bază de date necunoscută. De asemenea, și George Simion a oferit un link de înregistrare la nunta sa, pe care l-a postat pe Facebook: ”Eu și Ilinca vă invităm la nunta noastră. Participarea se confirmă aici: https://georgesimion.ro/invitatie_nunta/”.

Ce se întâmplă cu înscrierile pentru nunta lui George Simion

Deși la momentul actual, linkul postat de Simion te trimite către o pagină care afișează eroare, cele două linkuri sunt diferite. În plus, postarea președintelui AUR pe Facebook confirmă faptul că cei care s-au înscris pot ridica deja brățările de acces. În ultima perioadă, George Simion pare că este victima perfectă a impostorilor online. În urmă cu doi ani, politicianul a fost vizat de un alt tip de înșelătorie. În numele său a circulat pe Facebook o postare prin care se promiteau sume mari de bani, prin intermediul unei tombole, celor care dau like-uri, share-uri și comentarii la postare.

Pentru a evita furtul de date specialiștii în securitate informatică recomandă ca datele personale precum adresa de e-mail, lista de prieteni, numărul de telefon, educația și experiența în muncă să nu fie distribuite prin intermediul rețelelor sociale, conform Gândul.ro.

În acest moment, pe platforma creată de George Simion s-au înscris aproximativ 10.000 de oameni. Totuși, consilierul politicianului a declarat că sunt așteptați între 15.000-20.000 de oameni la marele eveniment.