George Simion s-a făcut poet. Versuri dedicate lui „Ciolacu Vodă”

George Simion s-a făcut poet. Versuri dedicate lui „Ciolacu Vodă” George Simion. Sursa foto: Răzvan Vălcăneanțu

George Simion, șeful AUR, tratează actuala criză generate de deficitul bugetar excesiv într-o notă poetică, romantic. Spre deosebire de colegul său, Claudiu Târziu, care ameniță că va da afară 500 de mii de bugetari, dacă va ajunge la guvernare. Dând dovadă de mai multă sensbilitate, George Simion tratează problema, nu cu soluții, ci cu o lungă poezie.

George Simion abordează actuala criză provocată de deficitul bugetar excesiv în versuri, dovedind că nu doar românul de rând s-a născut poet, ci și politicienii din opoziție. Spre deosebire de colegul său de partid, Claudiu Târziu care, zilele trecute, amenința cu concedierea 500.000 de bugetari, dacă AUR va ajunge la guvernare, George Simion se raportează la criză într-un mod romantic, boem.

Deputatul AUR a postat pe contul său de Facebook o lungă poezie – care se dorește a fi o satiră –  cu care tratează măsurile fiscale propuse de Guvern  pentru a reduce gaura din buget. Simion a preferat versurile în locul eventualelor soluții, proprii, menite să contribuie la rezolvarea crizei actuale.

În poezia pe care a postat-o, care nu poate ține locul unui plan de măsuri concret și nici nu se ridică la nivelul versurilor lui Vadim Tudor, Simion amestecă „birocrația mondială” cu „țara lui Ciolacu Vodă”, „perceptorii” cu „ţara taxei indecente” și „amanţi de cârpă ai credinţei laxe” cu „criza mondială”. Rezultatul versificației politicianului - poet îl puteți lectura, în întregime mai jos:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Noi suntem ţara lui Ciolacu Vodă, La noi, tot perceptorii sunt la modă, Ne zbatem în impozite şi-n lanţuri, Sub grele ministere de finanţuri.

Astfel că, zilnic, statul ne înşală, Plătind birocraţia mondială, Că am ajuns o biată colonie Şi numele nici nu ni se mai ştie.

Şi ne distruge cine ne repară, Ca să ne pierdem numele de ţară, Nu mai avem nici şcoli şi nici spitale, Dar tot plătim la taxe infernale.

De-a pururi, România la răscruce, Nimic pe-aicea nu se mai produce Şi facem liniştiţi ce ni se cere, Cu oameni mai puţini ca ministere.

Că mai lucrează, ocolească-i vina, Dobânda, avocaţii şi rugina, Noi suntem ţara lui Ciolacu Mare, Aici se pune taxă, când se moare.

Şi unghia, când creşte, se plăteşte, Noi suntem ţara lui Ciolacu-Peşte, Plătim şi suveranitatea fostă, Când zicem nu, când zicem da, ne costă.

Noi suntem ţara taxei indecente, Ne exprimăm în minus şi-n procente, Impozit, după cum suntem, ne cheamă, Noi suntem ţara-taxă, ţara-vamă.

Amanţi de cârpă ai credinţei laxe, Puternici în impozite şi-n taxe Şi culmea e că, din întreaga plată, Nimic nu ni se-ntoarce niciodată.

Poporul dă şi statul ia cât poate, Guvernul papă, cu plăcere, toate Şi-i mai rămâne, totuşi, din greşeală, Un strop şi pentru criza mondială.

Tot noi plătim umili această odă: Noi suntem ţara lui Ciolacu Vodă, Potopul nu e-n stare să ne spele, Sub biruinţa birurilor grele”, a scris George Simion pe Facebook.

Claudiu Târziu vrea să concedieze 500.000 de bugetari

În vreme ce George Simion tratează criza bugetară cu sensibilitate și romantism, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, lovește cu barda în sistemul public. El a anunțat că partidul său va concedia 500.000 de bugetari dacă va ajunge la guvernare.

Claudiu Târziu a precizat că vor fi concediați acei bugetari care au ajuns în instituțiile publice datorită carnetului de partid sau a relațiilor politice, care nu-și găsesc utilitatea în sistemul public.

„Am zis-o şi o să o facem pentru că pe noi nu ne leagă nimic, nu avem niciun fel de cârdăşie cu oamenii care au intrat pe liste de partid în instituţii publice. Vom pierde voturile acestora, care oricum se duc la partidele respective, şi vom câştiga voturile românilor care aşteaptă o reformă reală în statul român şi aşteaptă pe cineva să-i ducă la prosperitate, să-i scoată din sărăcie. Am promis, 500.000 dăm afară. Numai pe aceia cu carnet de partid, care nu-şi găsesc utilitatea în sistem. Că aşa rezultă din calculul pe care l-am făcut. În 2000 erau 800.000 şi funcţiona statul român. Acum sunt 1.300.000 şi funcţionează statul român mai bine? Nu!”, a spus Claudiu Târziu într-o intervenție la Prima News.