Evenimentul ZileiJustitieDosarul procurorului George Bucurică, acuzat de hărțuire sexuală, va fi reluat. Judecătorii au admis cererea victimei

Dosarul procurorului George Bucurică, acuzat de hărțuire sexuală, va fi reluat. Judecătorii au admis cererea victimei

Dosarul procurorului George Bucurică, acuzat de hărțuire sexuală, va fi reluat. Judecătorii au admis cererea victimei
Deși dosarul procurorului George Bucurică a fost clasat pentru a doua oară de Parchet, acuzațiile persistă. Ultima decizie de clasare în cazul lui a fost contestată în instanță, unde judecătorul a acceptat cererea și a respins soluția procurorului, dispunând reluarea anchetei.

George Bucurică, procuror la Parchetul Tribunalului Caraș-Severin, a fost achitat de Parchetul Curții de Apel Timișoara într-un dosar în care era acuzat de hărțuire sexuală a unei tinere.

Aceasta era parte vătămată într-un caz pe care îl investiga la Parchetul Judecătoriei Oravița (Caraș-Severin).

Ne puteți urmări și pe Google News

Dosarul lui George Bucurică, reevaluat

Procurorul desemnat să investigheze magistrații a decis să închidă dosarul cu privire la George Bucurică. Acesta a susținut că nu există dovezi care să confirme că Bucurică ar fi solicitat favoruri de natură sexuală de la persoana vătămată în scopurile menționate în textul de incriminare.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara a validat decizia procurorului, însă persoana vătămată a contestat ordonanța de clasare în instanță.

Astfel, Curtea de Apel Timișoara a acceptat solicitarea tinerei care îl acuză pe Bucurică de hărțuire sexuală și a restituit dosarul procurorului pentru reluarea anchetei.

Ancheta în cazul procurorului, realizată superficial

Curtea de Apel a concluzionat că ancheta a fost efectuată în mod superficial, lăsând neclare aspecte esențiale ale cazului. Prin urmare, s-a ordonat reluarea audierii unor martori, a victimei și a lui procurorului în cauză.

De exemplu, procurorul George Bucurică, ale cărui intenții erau să o folosească pe tânăra Monica Bojin pentru instalarea echipamentului de înregistrare, trebuie să clarifice natura discuțiilor cu conotații sexuale dintre el și ea.

 

hărțuire sexuală
Cazul de hărțuire sexuală a procurorului Bucurică, reevaluat. Sursa foto: Tinnakorn Jorruang | Dreamstime.com

De asemenea, trebuie să explice de ce, dacă intenționa să o implice în plasarea echipamentului în hotelul în care lucra, se întâlnea cu ea în locuri retrase sau o ducea în afara orașului.

Victima trebuie, de asemenea, să ofere clarificări cu privire la motivele pentru care nu l-a denunțat pe procurorul Bucurică imediat după presupusul avans sexual. Ea trebuie să spună de ce a așteptat până în luna ianuarie 2018 pentru a se prezenta în fața autorităților.

De asemenea, tânăra este chemată să explice raționamentul din spatele deciziei de a se întâlni cu Bucurică și de a merge la apartamentul său. Mai ales având în vedere că știa că acesta ar putea să-i facă avansuri sexuale nedorite.

Acuzațiile care i se aduc lui George Bucurică

Procurorul Bucurică e cercetat pentru acuzații de hărțuire sexuală și utilizare abuzivă a funcției în scopuri sexuale. Totul după ce au apărut imagini în spațiul public în care se pare că îi cere unei tinere să întrețină relații sexuale cu el.

Bucurică este acuzat că „a iniţiat şi acceptat, în timpul urmăririi penale, cât şi după sesizarea instanţei, derularea de convorbiri neoficiale cu un grad ridicat de intimitate, pe WhatsApp şi Facebook, cu persoana vătămată dintr-un dosar pe care îl instrumenta”.

Procurorul este învinuit și de cererea de informații cu privire la colegii de serviciu ai persoanei vătămate, determinând-o pe aceasta să accepte întâlniri în afara mediului de lucru și manifestând un comportament imoral.

De asemenea, i s-ar reproșa solicitarea de a întreține relații intime în schimbul unei soluționări favorabile a cauzei.


Accesează: