Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost audiat în această dimineaţă de procurorii DNA, în dosarul în care senatorul Cătălin Voicu a fost arestat preventiv pentru corupţie, arată Agerpres.
"Am fost chemat în calitate de martor. Am venit fără avocat. Am avut o discuţie foarte succintă, în care am declarat chestiuni legate de toate întrebările procurorilor. Conţinutul discuţiilor este confidenţial", a spus Mircea Geoană la ieşirea de la audieri. "Stenogramele Voicu" l-au adus la DNA Ulterior, invitat la postul public de radio, Mircea Geoană a detaliat condiţiile în care a fost chemat la DNA. "Am fost invitat telefonic, pentru a depune o mărturie. M-am conformat, sunt un cetăţean obişnuit al acestei ţări. Cred că lucrurile s-au clarificat, nu există nimic pentru care să-mi pot să-mi reproşez, sau să-mi fie reproşat cu privire la cazul Voicu", a spus Geoană, care a adăugat că motivul chemării sale la DNA a fost faptul că a apărut în înregistrările convorbirilor lui Cătălin Voicu, efectuate de anchetatori.
"Pentru că în faimoasele stenograme numele meu a fost invocat o dată sau de două ori, ceea ce e şi greu să nu fie invocat, când eşti preşedintele PSD-ului în perioada respectivă", a precizat Geoană, răspunzând la o întrebare a moderatorului. Potrivit stenogramelor din dosar, devoalate de presă, DNA a interceptat SMS-uri şi convorbiri telefonice dintre Mircea Geoană şi Maria Schutz, vicepreşedintele PSD Dolj. Interceptările ar arăta că Schutz ar fi obţinut blocarea judecării propriului dosar penal cu ajutorul senatorului Cătălin Voicu. "Nu am cerut nimănui să facă ceva ilegal şi nu am intermediat chestiuni care să fie ilegale. Este evident că se încearcă introducerea mea cu orice pretext în acest scandal", susţinea Mircea Geoană, într-un comunicat de presă de la sfârşitul lunii martie. Numele lui Mircea Geoană a mai fost legat de dosarul Voicu, după ce în aceleaşi stenograme au apărut conversaţii în care senatorul arestat invocă faptul că ar fi ajutat-o pe soacra preşedintelui Senatului, Margareta Costea, să "scape" de un dosar penal. Prezenţa la DNA, "o faptă creştinească" "S-a dus ca martor, care este problema? Înţeleg că este o faptă creştinească să mergi la DNA ca martor, este chiar o obligaţie creştinească", a comentat Adrian Năstase audierea colegului său de partid de către procurorii DNA. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a apreciat că prea multe comentarii pe tema audierilor lui Geoană ar însemna să se facă "jocurile DNA şi ale celor care coordonează politic această instituţie". "Nu e nicio supriză chemarea lui Geoană la DNA, e în spiritul vremii. Toate aceste se plătesc", a comentat şi Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD, prezenţa lui Mircea Geoană la sediul DNA. Vanghelie: "Se încearcă decredibilizarea PSD" Liderul PSD Bucureşti este de părere că prin audierea lui Mircea Geoană de către procurorii anticorupţie se încearcă decredibilizarea partidului. "Sunt în grafic băieţii. Sunt în grafic pentru parcursul pe care îl au. E clar se încearcă decredibilizarea PDSR-ului, PSD pardon, şi nu numai atât. Deci, în loc să discutăm despre ce se întâmplă în economie, în învăţământ şi sănătate discutăm aceste lucruri. Ăsta este jocul, iar clovnul naţional se pare că a îmbătrânit, a obosit şi nu mai face pe nimeni să râdă. Dacă dvs. râdeţi la chestiile astea, nu cred că mai râde nimeni în momentul de faţă. Lumea se gândeşte la problemele lor şi nici măcar nu-i ajută", a declarat Marian Vanghelie la sediul central al PSD, citat de Agerpres. "Nici eu nu ştiu în ce calitate a fost citat la DNA, înţeleg că de martor. Nu comentez şi n-are legătură cu subiectul. Asta e, din punctul meu de vedere, încă unul din elementele care, practic, ne ascund realitatea. Că domnul Geoană e sau nu la DNA, în ce calitate e, nu este interesant pentru România", a susţinut Crin Antonescu, citat de Mediafax.