Evenimentul Zilei > Actualitate > Generalul Crețu, trecut în rezervă din cauză că frecventa clinica ”șamanului” Gelu Oltean
Generalul Crețu, trecut în rezervă din cauză că frecventa clinica ”șamanului” Gelu Oltean

Generalul Crețu, trecut în rezervă din cauză că frecventa clinica ”șamanului” Gelu Oltean

O știre banală s-a transformat într-una explozivă. Joi, publicam știrea că președintele Kalus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a prim-adjunctului directorului SPP Gabriel Creţu, general-locotenent - cu trei stele.

Trecerea în rezervă, s-a spus, a fost făcută la cererea generalului în vârstă de 53 de ani. Era unul dintre cei mai longevivi șefi din SPP, el fiind transferat de la trupa specială a Jandarmeriei în aul 2005.

Vineri, informațiile parvenite unor reporteri de la Antena 3 dezvăluiau că generalul Gabriel Crețu a fost nevoit să părăsească instituția deoarece procurorii DIICOT, care au descins în clinica de la țară unde se consuma ceai Ayahuasca, l-au găsit și pe șeful de la SPP.

Crețu era unul dintre participanții care se bucurau de tratamentul șamanului englez, Thomas Lishman, despre care se spune că ar fi fost ofițer MI6.

Clinica din satul Stănești, de lângă comuna Răcari (Dâmbovița) aparține Vanessei Youness, iubita fostului șef al serviciului de informații din Mnisterul de Interne (DIPI sau ”doi și-un sfert”), Gelu Oltean. Procurorii acuză că acolo aveau loc reuniuni de consum Ayahuasca, ceai care conține un drog de mare risc, DMT.

Gelu Oltean , Vanessa Youness și Thomas Lishman sunt arestați pentru trafic de droguri.

Generalul Gabriel Crețu a spus că el mergea la clinică pentru masaj, conform Antena 3.