Evenimentul Zilei > Social > Gemeni GENIALI! Matematicienii de 13 ani au lăsat INMĂRMURITĂ audiența
Gemeni GENIALI! Matematicienii de 13 ani au lăsat INMĂRMURITĂ audiența

Gemeni GENIALI! Matematicienii de 13 ani au lăsat INMĂRMURITĂ audiența

Sunt frați, s-au născut în același an, ba chiar și în aceeași zi și mai au ceva în comun: matematica! Vorbim despre doi frați gemenii din Focşani, de 13 ani, care sunt consideraţi deja genii ale matematicii şi informaticii. Recent, cei doi frați au câștigat medalia de aur la Olimpiada Naţională de Matematică!

Adrian şi Alexandru Ariton lucrează deja la propria culegere de matematică, cu probleme compuse de ei, pe care vor să o finalizeze în această vacanţă.

Chiar dacă pentru ei matematica este regina ştiinţelor, aşa cum le place să spună, Adrian şi Alexandru au dezvoltat şi alte pasiuni la fel de frumoase. Fac parte din clubul de robotică al liceului unde învaţă, cu rezultate foarte bune, dar îndrăgesc informatica, geografia, istoria şi astronomia.

„Ne-a plăcut foarte mult matematica. De mici îi puneam întrebări mamei şi dacă nu putea să răspundă căutam în cărţi. Prima întrebare a fost dacă mai sunt numere la stânga lui zero. Toate întrebările noastre şi toată curiozitatea a început cu cifra zero. Am mai întrebat de ce zero este singur şi nu are prieteni cu minus şi aşa am ajuns la începuturile geometriei. Ne-au fascinat foarte mult numerele şi pentru noi matematica este practic regina ştiinţelor. Cu matematică poţi să înveţi orice dacă vrei“, a spus Adrian pentru adevarul.ro

Cei doi știu deja care le va fi drumul în viață! Adrian vrea să facă matematică pură, iar Alexandru vrea să aprofundeze informatica, cel mai probabil în străinătate, deşi nu au o problemă de a studia în România, ţară în care vor să trăiască şi să muncească.