Cel ce povesteşte este Giovanni Marino, funcţionar la Poştă, care s-a prezentat la intrarea în local împreună cu logodnicul. ''Nu ne-au lăsat să intrăm fiindcă suntem gay. Cred că e vorba de o discriminare intolerabilă. Făcusem şi rezervare''. Giovanni nu găseşte o explicaţie asupra motivului interdicţiei: ''E prima oară când ni se întâmplă o chestiune de acest gen. Eram îmbrăcaţi elegant, nu supăram pe nimeni, orice local are dreptul de a-şi selecta clienţii, dar e discriminatoriu să spui la două persoane că nu pot intra fiindcă nu sunt însoţiţi de femei. Ne-au mai spus că politica localului presupune un număr egal între femei şi bărbaţi. Iar când le-am spus că noi doi constituim o pereche, ne-au spus că prin pereche ei înţeleg aceea tradiţională''.

Varianta proprietarului

Versiunea proprietarului localului, Edoardo Marchese, care în afara restaurantului Vinile mai deţine şi Cluster, exclude că în spatele refuzului intrării celor doi este o chestiune discriminatorie: ''Nu avem nicio dispoziţie de acest gen, mai ales că în local organizăm şi petreceri gay, iar printre angajaţii mei sunt şi homosexuali, mi se pare ciudat că s-a întâmplat aceasta''.

''Este totuşi adevărat că se face o selecţie la intrare şi că este o tentativă de a egala numărul bărbaţilor cu al femeilor prezenţi în local. Cei ce lucrează la securitatea localului trebuie să controleze să nu intre persoane care pot produce necazuri. Vinile are o clientelă eterogenă, care merge de la 25 la 60 de ani. Selecţia nu se face pe baza aspectului fizic sau al preferinţelor sexuale, iar ca atmosfera să fie plăcută, încercăm să egalăm numărul bărbaţilor şi al femeilor'', încheie el, titrează Leggo.