Evenimentul Zilei > International > Gata cu blocajele: Marea Britanie va trata Covid-19 ca pe o gripă sezonieră
Gata cu blocajele: Marea Britanie va trata Covid-19 ca pe o gripă sezonieră

Gata cu blocajele: Marea Britanie va trata Covid-19 ca pe o gripă sezonieră

„Este puțin probabil” ca blocajele să se mai repete în Marea Britanie, spune profesorul Chris Whitty. Directorul medical al Marii Britanii a spus că populaţia va trebui să învețe să trăiască cu noul coronavirus, deoarece „nu va dispărea”.
Blocajele vor deveni probabil o amintire, odată ce Anglia va ieși din restricții în iunie, a spus profesorul Chris Whitty, deoarece a sugerat că Marea Britanie va trata coronavirusul ca pe o gripa sezonieră în viitor.
Directorul medical al Angliei a declarat că Marea Britanie va trebui să învețe să trăiască cu virusul, menționând că aproximativ 25.000 de oameni mor într-un an gripal rău, fără ca cifra să facă din asta titluri de presă.

Gata cu blocajele: Marea Britanie va trata Covid-19 ca pe o gripă sezonieră

„Este clar că va trebui să o gestionăm, la un moment dat, mai degrabă ca și cum am gestiona gripa. Iată o boală sezonieră, foarte periculoasă, care ucide mii de oameni, iar societatea a ales un mod special de a o înconjura”, a spus el.

Vorbind la un webinar al Societății Regale de Medicină, a spus că guvernul va fi obligat să „tragă semnalul de alarmă” numai dacă o nouă tulpină periculoasă începe să se răspândească brusc, dar că „nu este realist” să credem că variantele Covid ar putea fi păstrate în afara ţării.

Whitty a spus că ambiția guvernului era de a reduce decesele Covid-19 la cel mai scăzut nivel posibil, dar a avertizat că societatea nu va tolera restricții radicale pentru a preveni un număr similar de decese cu cele cauzate de gripa sezonieră.

Chris Whitty: Care oamenii mai sunt pregătiți să suporte?

„Trebuie să găsim un echilibru care, de fapt, îl menține la un nivel scăzut, să reducă decesele, dar într-un mod pe care populația îl tolerează, prin contramăsuri medicale, cum ar fi vaccinurile și, în timp util, medicamente, ceea ce înseamnă că putem minimiza mortalitatea fără a maximiza impactul economic și social asupra concetățenilor noștri”.

Întrebat de Sir Simon Wessely, profesor de medicină la Institutul de Psihiatrie, King’s College din Londra, dacă blocajele vor fi repuse în cazul în care cazurile vor crește, profesorul Whitty a spus: „Nu, nu cred”.

Boris Johnson a afirmat în repetate rânduri că foaia sa de parcurs pentru a părăsi blocajul va oferi o cale „prudentă, dar ireversibilă” către „recuperarea libertăților noastre”.

Programul de vaccinare dă roade în Regatul Unit

Lansarea rapidă a celui mai mare program de vaccinare din Marea Britanie a început să dea roade în reducerea infecțiilor, spitalizărilor și deceselor provocate de coronavirus. Cazurile Covid zilnice din Marea Britanie au scăzut în ultimele luni de la un record de 81.570 în 29 decembrie la 4.479 în ultimele 24 de ore.

Decesele și spitalizările au scăzut, de asemenea, dramatic, numărul pacienților aflați în prezent în spital cu Covid la doar 10% față de nivelul de vârf al celui de-al doilea val.

Astăzi a fost a 18-a zi consecutivă în care Marea Britanie a înregistrat decese legate de coronavirus cu două cifre, marcând o scădere dramatică de la 19 ianuarie, când au fost raportate 1.362 de decese Covid într-o singură zi, scrie standard.co.uk.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.